Priprava:
2-3 min
Opis izdelka
Sušene jajčne testenine, z dodano polnozrnato pirino moko, ki jih je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
PŠENIČNI durum zdrob, polnozrnata PIRINA moka, JAJCA (17 %), voda.
Do 13,5 % vode. Jajca iz talne reje.
Priporočamo
Na osebo skuhajte: za zakuho za pest ribane kaše (15 g), za prilogo slabo prgišče (80 g), za glavno jed pa dobro prgišče (100 g).
Priprava
Kuhanje
2-3 min
Kuhajte v deset kratni količini osoljene vode (5 g soli / liter) do primerne čvrstosti »al dente« 2-3 minute.
Slastni namigi
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Za kuhanje testenin izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.
Vsaki juhi se poda določena oblika zakuhe. Izberite pravo, da bo juha popolna!
Za enolončnice so primerni mali metuljčki, drobni polži, zvezdice, ribana kaša, rižek ali krpice.
Za govejo juho so tradicionalno najbolj primerna zakuha valjani jušni rezanci, ribana kaša, pa tudi fidelini in kratki fidelini.
V fižolovih in drugih zelenjavnih juhah se odlično obnesejo jušni vlivanci.
V kremne, gladke juhe se podajo ribana kaša, zvezdice in rižek. Posebno radi jih imajo otroci.
Jajčne testenine so odlična jušna zakuha, saj se zaradi jajc in durum zdroba ne razkuhajo, juha pa ostane bistra. Pečjakovih jušnih testenin zato ni potrebno kuhati posebej, vkuhate jih lahko neposredno v juho.
To obliko testenin lahko pripravite tudi kot solate ali priloge z različnimi omakami. Da se ne sprimejo, jih premešajte z malo oljčnega olja. Najboljše je, da so koščki v omaki ali solati enako drobni kot testenine.
Malčki, ki se navajajo na gosto hrano obožujejo to obliko testenin, saj je drobna in nevtralnega okusa. Postrezite jo samo ali pa jo vmešajte v mesne, zelenjavne ali sadne kašice za zgostitev in omilitev okusa.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Sušene jajčne testenine, z dodano polnozrnato pirino moko, ki jih je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.
PŠENIČNI durum zdrob, polnozrnata PIRINA moka, JAJCA (17 %), voda.
Do 13,5 % vode. Jajca iz talne reje.
Kuhanje
2-3 min
Kuhajte v deset kratni količini osoljene vode (5 g soli / liter) do primerne čvrstosti »al dente« 2-3 minute.
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Za kuhanje testenin izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.
Vsaki juhi se poda določena oblika zakuhe. Izberite pravo, da bo juha popolna!
Za enolončnice so primerni mali metuljčki, drobni polži, zvezdice, ribana kaša, rižek ali krpice.
Za govejo juho so tradicionalno najbolj primerna zakuha valjani jušni rezanci, ribana kaša, pa tudi fidelini in kratki fidelini.
V fižolovih in drugih zelenjavnih juhah se odlično obnesejo jušni vlivanci.
V kremne, gladke juhe se podajo ribana kaša, zvezdice in rižek. Posebno radi jih imajo otroci.
Jajčne testenine so odlična jušna zakuha, saj se zaradi jajc in durum zdroba ne razkuhajo, juha pa ostane bistra. Pečjakovih jušnih testenin zato ni potrebno kuhati posebej, vkuhate jih lahko neposredno v juho.
To obliko testenin lahko pripravite tudi kot solate ali priloge z različnimi omakami. Da se ne sprimejo, jih premešajte z malo oljčnega olja. Najboljše je, da so koščki v omaki ali solati enako drobni kot testenine.
Malčki, ki se navajajo na gosto hrano obožujejo to obliko testenin, saj je drobna in nevtralnega okusa. Postrezite jo samo ali pa jo vmešajte v mesne, zelenjavne ali sadne kašice za zgostitev in omilitev okusa.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.