Priprava:
13-17 min (200-220 °C)
15-20 min
Opis izdelka
Hlajen/hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
Kvašena podloga: PŠENIČNA bela moka, voda, kvas, margarina (rastlinske maščobe (palmova, kokosova), sončnično olje, voda, jodirana sol, emulgator: E471, konzervans E200, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, aroma, barvilo: beta karoten), jodirana sol, sladkor; pečeni piščančji trakci 19,6% (pečena piščančja stegna (brez kože in kosti) 96%, sol, glukozni sirup, sušena zelenjava, začimbe in začimbni ekstrakti, dekstroza, arome, antioksidant: E331, škrob, kvasni ekstrakt); mešanica ribanega SIRA 32 %: edamec 80% (MLEKO, jodirana sol, sirilo), cheezerella (SIR (MLEKO, jodirana sol, sirilo), palmovo olje, voda, modificiran škrob, MLEČNE beljakovine, jodirana sol, barvilo: beta karoten); kisla SMETANA, omaka za pizzo (paradižnik, voda, sladkor, jodirana sol, origano); por, koruza. Lahko vsebuje jajca, oreške, sezam.
Priporočamo
Pred peko svetujemo odtaljevanje, saj testo tako lepše naraste, če se vam mudi, pa lahko to tudi preskočite.
Priprava
Peka v pečici
13-17 min (200-220 °C)
15-20 min
Zamrznjeno pico vzemite iz embalaže, jo položite na pekač, obložen s papirjem za peko, in jo odtajajte (15–20 minut). Medtem ogrejte pečico na 200–220 °C. Pico pecite 13–17 minut in jo postrezite kot samostojno jed.
Slastni namigi
Pizzo lahko še obogatite z dodatki po svojem okusu: zelenjavo, mesninami, različnimi vrstami sira …
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Hlajen/hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Kvašena podloga: PŠENIČNA bela moka, voda, kvas, margarina (rastlinske maščobe (palmova, kokosova), sončnično olje, voda, jodirana sol, emulgator: E471, konzervans E200, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, aroma, barvilo: beta karoten), jodirana sol, sladkor; pečeni piščančji trakci 19,6% (pečena piščančja stegna (brez kože in kosti) 96%, sol, glukozni sirup, sušena zelenjava, začimbe in začimbni ekstrakti, dekstroza, arome, antioksidant: E331, škrob, kvasni ekstrakt); mešanica ribanega SIRA 32 %: edamec 80% (MLEKO, jodirana sol, sirilo), cheezerella (SIR (MLEKO, jodirana sol, sirilo), palmovo olje, voda, modificiran škrob, MLEČNE beljakovine, jodirana sol, barvilo: beta karoten); kisla SMETANA, omaka za pizzo (paradižnik, voda, sladkor, jodirana sol, origano); por, koruza. Lahko vsebuje jajca, oreške, sezam.
Peka v pečici
13-17 min (200-220 °C)
15-20 min
Zamrznjeno pico vzemite iz embalaže, jo položite na pekač, obložen s papirjem za peko, in jo odtajajte (15–20 minut). Medtem ogrejte pečico na 200–220 °C. Pico pecite 13–17 minut in jo postrezite kot samostojno jed.
Pizzo lahko še obogatite z dodatki po svojem okusu: zelenjavo, mesninami, različnimi vrstami sira …
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.