Priprava:
5-8 min (180-200 °C)
Opis izdelka
Hitro zamrznjeni polpečeni izdelek iz kvašenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
Testo: PŠENIČNA bela moka, voda, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), kvas, sladkor, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), jodirana sol, posneto MLEKO v prahu. Nadev: riban SIR 16 %, pasterizirana mesnina 12 % (svinjsko meso 72 %, voda, sol, začimbe, sredstvo za zgoščevanje: E 407a, maltodekstrin, dekstroza, stabilizatorji: trifosfati, antioksidant: natrijev eritorbat, izvleček začimb, konzervans: natrijev nitrit), omaka za pizzo 8% (paradižnik, voda, sladkor, jodirana sol, origano). Lahko vsebuje jajca, sojo, oreške in sezam.
Priporočamo
Pizza je polpečena in nato zamrznjena, zato je čas priprave zelo kratek.
Priprava
Peka v pečici
5-8 min (180-200 °C)
Pečico ogrejte na 180–200 °C. Zamrznjeno pico vzemite iz embalaže, jo položite na pekač, obložen s papirjem za peko, in jo pecite 5–8 minut. Postrezite kot samostojno jed.
Priprava v mikrovalovni pečici
3-5 min (550-700 W)
Zamrznjeno pico vzemite iz embalaže, položite na pladenj, primeren za mikrovalovno pečico, in jo postavite v mikrovalovno pečico. Pecite 3–5 minut na 550–700 W. Postrežete kot samostojno jed.
Slastni namigi
Pizzo lahko še obogatite z dodatki po svojem okusu: zelenjavo, mesninami, različnimi vrstami sira …
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Hitro zamrznjeni polpečeni izdelek iz kvašenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Testo: PŠENIČNA bela moka, voda, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), kvas, sladkor, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), jodirana sol, posneto MLEKO v prahu. Nadev: riban SIR 16 %, pasterizirana mesnina 12 % (svinjsko meso 72 %, voda, sol, začimbe, sredstvo za zgoščevanje: E 407a, maltodekstrin, dekstroza, stabilizatorji: trifosfati, antioksidant: natrijev eritorbat, izvleček začimb, konzervans: natrijev nitrit), omaka za pizzo 8% (paradižnik, voda, sladkor, jodirana sol, origano). Lahko vsebuje jajca, sojo, oreške in sezam.
Peka v pečici
5-8 min (180-200 °C)
Pečico ogrejte na 180–200 °C. Zamrznjeno pico vzemite iz embalaže, jo položite na pekač, obložen s papirjem za peko, in jo pecite 5–8 minut. Postrezite kot samostojno jed.
Priprava v mikrovalovni pečici
3-5 min (550-700 W)
Zamrznjeno pico vzemite iz embalaže, položite na pladenj, primeren za mikrovalovno pečico, in jo postavite v mikrovalovno pečico. Pecite 3–5 minut na 550–700 W. Postrežete kot samostojno jed.
Pizzo lahko še obogatite z dodatki po svojem okusu: zelenjavo, mesninami, različnimi vrstami sira …
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.