Priprava:
13-15 min (180-200 °C)
30-40 min
Opis izdelka
Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
Čokoladno-vaniljev nadev 33 % (voda, pripravek za kremo z okusom vanilje (sladkor, modificiran škrob, sirotka v prahu (vsebuje MLEKO), palmova maščoba, glukozni sirup, kokosova maščoba, sredstvo za zgoščevanje: E 401, MLEČNE beljakovine, sol, stabilizator: E 450, aroma, barvilo: E 160a), ekstrakt vanilje, čokoladno – LEŠNIKOV nadev (sladkor, rastlinska olja (sončnica, palma), čokolada 15 % (sladkor, manj masten kakav, kakavovo maslo), LEŠNIKI 10 %, polno MLEKO v prahu, emulgator: sončnični lecitin, arome), kakav, rastlinska krema (rastlinske maščobe (olje palminih koščic, palmovo olje), sladkor, MLEČNE beljakovine, stabilizatorja: E 420ii, E 463, emulgatorja: E 472e, SOJIN lecitin, kislina: kalijev fosfat, arome, barvilo: beta karoten, sol), PŠENIČNA bela moka, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), voda, JAJCA, kvas, sladkor, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje druge oreške in sezam.
Priprava
Peka v pečici
13-15 min (180-200 °C)
30-40 min
Rešetke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (30-40 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (13–15 minut). Servirajte kot sladico ali sladek prigrizek.
Slastni namigi
Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.
Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Čokoladno-vaniljev nadev 33 % (voda, pripravek za kremo z okusom vanilje (sladkor, modificiran škrob, sirotka v prahu (vsebuje MLEKO), palmova maščoba, glukozni sirup, kokosova maščoba, sredstvo za zgoščevanje: E 401, MLEČNE beljakovine, sol, stabilizator: E 450, aroma, barvilo: E 160a), ekstrakt vanilje, čokoladno – LEŠNIKOV nadev (sladkor, rastlinska olja (sončnica, palma), čokolada 15 % (sladkor, manj masten kakav, kakavovo maslo), LEŠNIKI 10 %, polno MLEKO v prahu, emulgator: sončnični lecitin, arome), kakav, rastlinska krema (rastlinske maščobe (olje palminih koščic, palmovo olje), sladkor, MLEČNE beljakovine, stabilizatorja: E 420ii, E 463, emulgatorja: E 472e, SOJIN lecitin, kislina: kalijev fosfat, arome, barvilo: beta karoten, sol), PŠENIČNA bela moka, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), voda, JAJCA, kvas, sladkor, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje druge oreške in sezam.
Peka v pečici
13-15 min (180-200 °C)
30-40 min
Rešetke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (30-40 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (13–15 minut). Servirajte kot sladico ali sladek prigrizek.
Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.
Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.