Brez mleka
Brez mleka
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Ribana kaša

Ena od naših najbolj priljubljenih jušnih zakuh – z razlogom.
✔ 100% durum pšenični zdrob za vse jajčne testenine
✔ pripravljena po tradicionalni metodi z ribanjem testa

250 g
Cena / kg: 8,80

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.
Brez mleka
Brez mleka
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Priprava:

10 min

Opis izdelka

Sušene jajčne testenine, ki jih je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Sestavine

PŠENIČNI durum zdrob, JAJCA (20 %), voda.
Do 13,5 % vode. Jajca iz hlevske reje.

Na 100 g izdelka
Energijska vrednost
1636 kJ/387 kcal
Maščobe
3,7 g
Od tega nasičene maščobe
1,1 g
Ogljikovi hidrati
71 g
Od teh sladkorji
1,2 g
Prehranske vlaknine
3,4 g
Beljakovine
16 g
Sol
0,10 g

Priporočamo

Na osebo skuhajte: za zakuho za pest ribane kaše (15 g), za prilogo slabo prgišče (80 g), za glavno jed pa dobro prgišče (100 g).

Priprava

Kuhanje

10 min

Ribano kašo stresite v vrelo juho, skuhajte (10 minut) in postrezite. Lahko pa jo skuhate tudi posebej in kuhano stresete v juho. V tem primeru v lonec nalijte vodo in jo osolite. Priporočamo največ eno poravnano čajno žličko soli (5 g) na liter vode. Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj, stresite kašo v lonec in delno pokrijte. Kuhajte 10 minut, odcedite in postrezite v juhi ali uporabite za pripravo drugih jedi.

Slastni namigi

Pokrijte lonec

Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.

Naj bo lonec dovolj velik

Za kuhanje testenin izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.

Prava zakuha - popolna je juha

Vsaki juhi se poda določena oblika zakuhe. Izberite pravo, da bo juha popolna!

Za enolončnice so primerni mali metuljčki, drobni polži, zvezdice, ribana kaša, rižek ali krpice.

Za govejo juho so tradicionalno najbolj primerna zakuha valjani jušni rezanci, ribana kaša, pa tudi fidelini in kratki fidelini.

V fižolovih in drugih zelenjavnih juhah se odlično obnesejo jušni vlivanci.

V kremne, gladke juhe se podajo ribana kaša, zvezdice in rižek. Posebno radi jih imajo otroci.

Juha dolgo ostane bistra

Jajčne testenine so odlična jušna zakuha, saj se zaradi jajc in durum zdroba ne razkuhajo, juha pa ostane bistra. Pečjakovih jušnih testenin zato ni potrebno kuhati posebej, vkuhate jih lahko neposredno v juho.

Za solate in priloge

To obliko testenin lahko pripravite tudi kot solate ali priloge z različnimi omakami. Da se ne sprimejo, jih premešajte z malo oljčnega olja. Najboljše je, da so koščki v omaki ali solati enako drobni kot testenine.

Za otroške kašice

Malčki, ki se navajajo na gosto hrano obožujejo to obliko testenin, saj je drobna in nevtralnega okusa. Postrezite jo samo ali pa jo vmešajte v mesne, zelenjavne ali sadne kašice za zgostitev in omilitev okusa.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Recepti

Korenčkova juha z ribano kašo in tahinijem

Juhe ne pogrejejo le želodca, ampak tudi dušo. Tale aromatična korenčkova juha vas bo objela kot topla, kosmata odeja. Presenetljiva kombinacija korenja, tahinija in aromatičnega timijana ni le za razvajanje samega sebe ampak tudi za toplo presenečenje gostom.

Preberi več

Čas priprave:

45 min

Zahtevnost:

Enostavno

Število porcij:

2 porciji

Sušene jajčne testenine, ki jih je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

PŠENIČNI durum zdrob, JAJCA (20 %), voda.
Do 13,5 % vode. Jajca iz hlevske reje.

Kuhanje

10 min

Ribano kašo stresite v vrelo juho, skuhajte (10 minut) in postrezite. Lahko pa jo skuhate tudi posebej in kuhano stresete v juho. V tem primeru v lonec nalijte vodo in jo osolite. Priporočamo največ eno poravnano čajno žličko soli (5 g) na liter vode. Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj, stresite kašo v lonec in delno pokrijte. Kuhajte 10 minut, odcedite in postrezite v juhi ali uporabite za pripravo drugih jedi.

Pokrijte lonec

Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.

Naj bo lonec dovolj velik

Za kuhanje testenin izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.

Prava zakuha - popolna je juha

Vsaki juhi se poda določena oblika zakuhe. Izberite pravo, da bo juha popolna!

Za enolončnice so primerni mali metuljčki, drobni polži, zvezdice, ribana kaša, rižek ali krpice.

Za govejo juho so tradicionalno najbolj primerna zakuha valjani jušni rezanci, ribana kaša, pa tudi fidelini in kratki fidelini.

V fižolovih in drugih zelenjavnih juhah se odlično obnesejo jušni vlivanci.

V kremne, gladke juhe se podajo ribana kaša, zvezdice in rižek. Posebno radi jih imajo otroci.

Juha dolgo ostane bistra

Jajčne testenine so odlična jušna zakuha, saj se zaradi jajc in durum zdroba ne razkuhajo, juha pa ostane bistra. Pečjakovih jušnih testenin zato ni potrebno kuhati posebej, vkuhate jih lahko neposredno v juho.

Za solate in priloge

To obliko testenin lahko pripravite tudi kot solate ali priloge z različnimi omakami. Da se ne sprimejo, jih premešajte z malo oljčnega olja. Najboljše je, da so koščki v omaki ali solati enako drobni kot testenine.

Za otroške kašice

Malčki, ki se navajajo na gosto hrano obožujejo to obliko testenin, saj je drobna in nevtralnega okusa. Postrezite jo samo ali pa jo vmešajte v mesne, zelenjavne ali sadne kašice za zgostitev in omilitev okusa.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • Vodni vlivanci za prilogo
    Preberi več

    Vodni vlivanci za prilogo

    500 g

    Redna cena: 3,25 

    Cena / kg:/ kg: 6,50
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Eko polširoki pirini rezanci
    Preberi več

    Eko polširoki pirini rezanci

    1 kg

    Redna cena: 9,30 

    Cena / kg:/ kg: 9,30
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Svedri
    Preberi več

    Svedri

    500 g

    Redna cena: 2,90 

    Cena / kg:/ kg: 5,80
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Rižek
    Preberi več

    Rižek

    250 g

    Redna cena: 2,20 

    Cena / kg:/ kg: 8,80
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka