NOVO!

Špirala z makovim nadevom

Špirala iz kvašenega listnatega testa s klasičnim sladkim makovim nadevom. Nežno listnato testo in bogat nadev iz maka in smetane. Božanska sladica za ljubitelje klasičnih okusov.

rinfuza 40 x 100 g
Cena / kg: 8,20

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Priprava:

14-16 min (180-200 °C)

15-20 min

Opis izdelka

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Sestavine

Makov nadev 35% (koncentrat za makov nadev (mak 50%, sladkor, škrob, DROBTINE (PŠENIČNA moka, sol, kvas), JAJČNI beljak v prahu, aroma, začimbe, sol), voda, kisla SMETANA, biskvitne drobtine (JAJCA, PŠENIČNA moka, sladkor), BELJAK v prahu), PŠENIČNA bela moka, margarina (rastlinska olja (palma, repica), voda, sol, emulgatorja: sončnični lecitin, E 471, aroma, konzervans: E 202, kislina: citronska kislina, antioksidanta: E 306 in E 304, barvilo: karoteni, fermentirana PŠENIČNA moka), voda, JAJCA, kvas, sladkor, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), fermentirana PŠENIČNA moka, posneto MLEKO v prahu.
Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.

Na 100 g izdelki
Energijska vrednost
1581 kJ/378 kcal
Maščobe
21 g
Od tega nasičene maščobe
8,6 g
Ogljikovi hidrati
38 g
Od teh sladkorji
9,8 g
Prehranske vlaknine
3,2 g
Beljakovine
8,3 g
Sol
0,81 g

Priprava

Peka v pečici

14-16 min (180-200 °C)

15-20 min

Špirale vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (15-20 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C . Pecite v ogreti pečici 14–16 minut. Servirajte kot sladico ali sladek prigrizek.

Slastni namigi

Pred peko poškropite z vodo

Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Temperatura je pomembna

Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Makov nadev 35% (koncentrat za makov nadev (mak 50%, sladkor, škrob, DROBTINE (PŠENIČNA moka, sol, kvas), JAJČNI beljak v prahu, aroma, začimbe, sol), voda, kisla SMETANA, biskvitne drobtine (JAJCA, PŠENIČNA moka, sladkor), BELJAK v prahu), PŠENIČNA bela moka, margarina (rastlinska olja (palma, repica), voda, sol, emulgatorja: sončnični lecitin, E 471, aroma, konzervans: E 202, kislina: citronska kislina, antioksidanta: E 306 in E 304, barvilo: karoteni, fermentirana PŠENIČNA moka), voda, JAJCA, kvas, sladkor, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), fermentirana PŠENIČNA moka, posneto MLEKO v prahu.
Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.

Peka v pečici

14-16 min (180-200 °C)

15-20 min

Špirale vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (15-20 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C . Pecite v ogreti pečici 14–16 minut. Servirajte kot sladico ali sladek prigrizek.

Pred peko poškropite z vodo

Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Temperatura je pomembna

Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • Pizza žepki
    Preberi več

    Pizza žepki

    rinfuza 50 x 150 g

    Redna cena: 65,50 

    Cena / kg:/ kg: 8,73
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Žepek s piščančjim nadevom
    Preberi več

    Žepek s piščančjim nadevom

    rinfuza 50 x 150 g

    Redna cena: 68,50 

    Cena / kg:/ kg: 9,13
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Rešetki z jogurtnim in malinovim nadevom
    Preberi več

    Rešetki z jogurtnim in malinovim nadevom

    rinfuza 70 x 100 g

    Redna cena: 49,00 

    Cena / kg:/ kg: 7,00
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Masleni rešetki z jabolčnim nadevom
    Preberi več

    Masleni rešetki z jabolčnim nadevom

    rinfuza 70 x 100 g

    Redna cena: 49,70 

    Cena / kg:/ kg: 7,10
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka