Priprava:
80 min (180 °C)
Opis izdelka
Hitro zamrznjeno jajčno testo, ki ga je treba toplotno obdelati.
Sestavine
PŠENIČNI durum zdrob, JAJCA (20 %), voda.
Lahko vsebuje mleko in sojo. Jajca iz hlevske reje.
Priporočamo
Iz embalaže vzemite toliko testa, kot ga nameravate pripraviti, preostanek pa shranite v zatesnjeni embalaži v zamrzovalnik.
Priprava
Peka v pečici
80 min (180 °C)
Testo odtajajte čez noč v hladilniku in ga nato uporabite za pripravo lazanje. Pecite 80 minut na 180 °C.
Slastni namigi
Testo za lazanjo narežite na trakove in uporabite za pripravo pravih italijanskih kanelonov z različnimi nadevi. Kanelone zložite v pekač, jih prelijte z bešamelom, lahko jih tudi posujete s sirom. Pecite v pečici pri 200–220 °C 40–45 minut.
Testo za lazanjorazrežite na manjše kose, nadevajte jih z različnimi nadevi in stisnite skupaj. Lahko jih oblikujete v zaprte rolice, mošnjičke, žepke … Ocvrite v olju na 160 °C (2–3 minute).
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Hitro zamrznjeno jajčno testo, ki ga je treba toplotno obdelati.
PŠENIČNI durum zdrob, JAJCA (20 %), voda.
Lahko vsebuje mleko in sojo. Jajca iz hlevske reje.
Peka v pečici
80 min (180 °C)
Testo odtajajte čez noč v hladilniku in ga nato uporabite za pripravo lazanje. Pecite 80 minut na 180 °C.
Testo za lazanjo narežite na trakove in uporabite za pripravo pravih italijanskih kanelonov z različnimi nadevi. Kanelone zložite v pekač, jih prelijte z bešamelom, lahko jih tudi posujete s sirom. Pecite v pečici pri 200–220 °C 40–45 minut.
Testo za lazanjorazrežite na manjše kose, nadevajte jih z različnimi nadevi in stisnite skupaj. Lahko jih oblikujete v zaprte rolice, mošnjičke, žepke … Ocvrite v olju na 160 °C (2–3 minute).
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.