Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Vzhajani orehovi štruklji

Idealna jed za ljubitelje bogatega orehovega nadeva.
✔ bogat nadev
✔ pravi orehi, brez nadomestkov

500 g
Cena / kg: 11,20

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Priprava:

25-30 min

Opis izdelka

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Sestavine

OREHOV nadev 40 % (OREHI (min 50 %), voda, sladkor, kisla SMETANA, cimet, citrona), PŠENIČNA bela moka, JAJCA, voda, sladkor, sončnično olje, kvas, jodirana sol, posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje sojo, druge oreške in sezam.

Na 100 g izdelka
Energijska vrednost
1503 kJ/359 kcal
Maščobe
18 g
Od tega nasičene maščobe
3,4 g
Ogljikovi hidrati
39 g
Od teh sladkorji
12 g
Prehranske vlaknine
2,9 g
Beljakovine
8,5 g
Sol
0,50 g

Priporočamo

Iz embalaže vzemite toliko štrukljev, kolikor jih nameravate pripraviti (2 kosa na osebo za samostojno jed, 1 kos, če jih boste postregli kot sladico). Preostale shranite v zamrzovalnik.

Priprava

Kuhanje v kropu

25-30 min

V dovolj velikem loncu zavrite vodo in jo osolite (priporočamo največ 5 g soli na liter vode). Pokrijte, da hitreje zavre. Zamrznjene štruklje vzemite iz embalaže, zavijte v kuhinjsko krpo, ki jo lahko prej naoljite, in v slani vreli vodi kuhajte 25-30 minut. Ko so skuhani, jih skupaj s krpo vzemite iz lonca, odcedite in odvijte. Kuhane štruklje razrežite in servirajte kot samostojno jed ali sladico.

Kuhanje na sopari

25-30 min

Podstavek za kuhanje na sopari obložite s papirjem za peko, položite nanj zamrznjene štruklje in ga postavite na lonec z mrzlo vodo (da se ne opečete ob vročem loncu). Pokrijte s pokrovko, pustite, da zavre, in potem kuhajte štruklje 25-30 minut. Kuhane štruklje razrežite in postrezite kot samostojno jed ali sladico.

Peka v pečici

30 min (170-180 °C)

Zamrznjene štruklje zložite na pomaščen ali s papirjem za peko obložen pekač in prelijte s tekočo sladko ali kislo smetano, ki jo lahko tudi zmešate z jajcem. Pečico segrejte na 170–180 °C in pecite štruklje 30 minut, dokler smetana ni zlatorumeno zapečena. Postrezite kot samostojno jed ali kot sladico.

Slastni namigi

Pokrijte lonec

Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.

Nad paro na krožniku

Kadar kuhate na pari, dajte na podstavek za paro še krožnik. Tako se delčki testa ne bodo ujeli v podstavek.

Pred peko namastite

Izdelek lahko pred peko premažete s stopljenim maslom ali drugo maščobo. Uporabite mehek kuhinjski čopič in mažite od robov proti središču. Tako se skorja še lepše zapeče, maščoba pa tudi poudari okuse.

Zabelite z drobtinami

Kuhane lahko zabelite z drobtinami, popečenimi na maslu.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Recepti

Orehovi štruklji z jabolčnim sorbetom in cimetom

Orehovi štruklji so ena slovenskih klasik. Polni in aromatični nam najbolj dišijo v mrzlih dneh. Evita jih je pripravila kot osvežilno sladico, saj jih je dopolnila s svežino jabolčnega sorbeta. Priprava domačega jabolčnega sorbeta je enostavna, zanj ne potrebujete nobenih posebnih sestavin. Če si sorbet naredite na zalogo, v zamrzovalniku pa imate vsaj zavitek orehovih štrukljev, vas tudi nenapovedani obiski ne morejo več presenetiti. V tem primeru bo izvirna sladica pripravljena kot bi trenil.

Preberi več

Čas priprave:

45 minut (čas za zamrzovanje sladoleda ni vštet)

Zahtevnost:

Srednje zahtevno

Število porcij:

5 porcij

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

OREHOV nadev 40 % (OREHI (min 50 %), voda, sladkor, kisla SMETANA, cimet, citrona), PŠENIČNA bela moka, JAJCA, voda, sladkor, sončnično olje, kvas, jodirana sol, posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje sojo, druge oreške in sezam.

Kuhanje v kropu

25-30 min

V dovolj velikem loncu zavrite vodo in jo osolite (priporočamo največ 5 g soli na liter vode). Pokrijte, da hitreje zavre. Zamrznjene štruklje vzemite iz embalaže, zavijte v kuhinjsko krpo, ki jo lahko prej naoljite, in v slani vreli vodi kuhajte 25-30 minut. Ko so skuhani, jih skupaj s krpo vzemite iz lonca, odcedite in odvijte. Kuhane štruklje razrežite in servirajte kot samostojno jed ali sladico.

Kuhanje na sopari

25-30 min

Podstavek za kuhanje na sopari obložite s papirjem za peko, položite nanj zamrznjene štruklje in ga postavite na lonec z mrzlo vodo (da se ne opečete ob vročem loncu). Pokrijte s pokrovko, pustite, da zavre, in potem kuhajte štruklje 25-30 minut. Kuhane štruklje razrežite in postrezite kot samostojno jed ali sladico.

Peka v pečici

30 min (170-180 °C)

Zamrznjene štruklje zložite na pomaščen ali s papirjem za peko obložen pekač in prelijte s tekočo sladko ali kislo smetano, ki jo lahko tudi zmešate z jajcem. Pečico segrejte na 170–180 °C in pecite štruklje 30 minut, dokler smetana ni zlatorumeno zapečena. Postrezite kot samostojno jed ali kot sladico.

Pokrijte lonec

Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.

Nad paro na krožniku

Kadar kuhate na pari, dajte na podstavek za paro še krožnik. Tako se delčki testa ne bodo ujeli v podstavek.

Pred peko namastite

Izdelek lahko pred peko premažete s stopljenim maslom ali drugo maščobo. Uporabite mehek kuhinjski čopič in mažite od robov proti središču. Tako se skorja še lepše zapeče, maščoba pa tudi poudari okuse.

Zabelite z drobtinami

Kuhane lahko zabelite z drobtinami, popečenimi na maslu.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • Domači skutni štruklji
    Preberi več

    Domači skutni štruklji

    500 g

    Redna cena: 4,95 

    Cena / kg:/ kg: 9,90
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Ajdovi štruklji z orehi
    Preberi več

    Ajdovi štruklji z orehi

    1 kg

    Redna cena: 10,30 

    Cena / kg:/ kg: 10,30
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Ajdovi štruklji z lešnikovo kremo
    Preberi več

    Ajdovi štruklji z lešnikovo kremo

    500 g

    Redna cena: 5,80 

    Cena / kg:/ kg: 11,60
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Korenčkovi štruklji - palice
    Preberi več

    Korenčkovi štruklji – palice

    rinfuza 8 kg (13 x cca. 600 g)

    Redna cena: 49,60 

    Cena / kg:/ kg: 6,20
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka