Priprava:
13-15 min (170-180 °C)
Opis izdelka
Hitro zamrznjen izdelek iz testa, ki ga je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
Voda, PŠENIČNI zdrob 24 %, riževa moka, posneto MLEKO v prahu, JAJCA, margarina (rastlinske maščobe (palmovo in repično olje), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, aroma), trdi ribani SIR, JAJČNI beljak v prahu, jodirana sol, sredstvo za vzhajanje testa (koruzni škrob, sredstvi za vzhajanje: E 450i, E 500ii), začimbna mešanica s posušeno zelenjavo (jodirana sol (sol, kalijev jodid), posušena zelenjava (pastinak, korenje, čebula, luštrek, por, paprika rdeča, peteršilj), začimbe (kurkuma, česen, poper, koper), sladkor, škrob), česen, poper. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.
Priporočamo
Iz embalaže vzemite toliko ocvrtkov, kolikor jih nameravate pripraviti (20-30 ocvrtkov ali 200-250 g za prilogo, 40-60 ocvrtkov ali 400-500 g za samostojno jed). Embalažo zatesnite z elastiko in preostale ocvrtke shranite v zamrzovalnik.
Priprava
Peka v pečici
13-15 min (170-180 °C)
Zamrznjene ocvrtke stresite na pekač, lahko jih rahlo premažete z oljem. Pecite jih v že prej ogreti pečici pri 170–180 °C. Pecite 13–15 minut ali dokler niso zlato rumeni. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.
Peka v ponvi
8-10 min
Zamrznjene ocvrtke stresite v vročo pomaščeno ponev. Razporedite jih tako, da je z njimi pokrito dno in se ne prekrivajo. Pecite jih pri zmerni temperaturi 8–10 minut in jih med pečenjem večkrat premešajte. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.
Cvrtje
4-6 min
Zamrznjene ocvrtke stresite v vroče olje in cvrite 4–6 minut. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.
Slastni namigi
Postrezite jih kot prilogo k zelenjavnim ali mesnim omakam ali pa jih pripravite kot prigrizek. Z različnimi pomakami so dobrodošel prigrizek za spontane zabave.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Recepti

Zdrobovi ocvrtki s pomakami
Zdrobovi ocvrtki niso le priloga k mesu in omakam. Z malo domišljije jih lahko spremenite v zabaven prigrizek za druženje s prijatelji. Ker jih imate lahko vedno pri roki, v zamrzovalniku, so odličen izhod v sili, ko vas presenetijo nenapovedani obiski. Potrebujete le še nekaj, v kar jih boste pomakali. Evita je k ocvrtkom v receptu pripravila dve slastni, posebni omaki – omako s karamelizirano čebulo in omako s priljubljenim cheddar sirom. Tako okusni sta, da jih resnično morate pripraviti. Ko ju zmanjka, pa ocvrtke zlahka ponudite tudi z guacamole omako, kečapom ali kislo smetano.
Preberi večČas priprave:
30 min
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
4 porcije
Hitro zamrznjen izdelek iz testa, ki ga je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Voda, PŠENIČNI zdrob 24 %, riževa moka, posneto MLEKO v prahu, JAJCA, margarina (rastlinske maščobe (palmovo in repično olje), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, aroma), trdi ribani SIR, JAJČNI beljak v prahu, jodirana sol, sredstvo za vzhajanje testa (koruzni škrob, sredstvi za vzhajanje: E 450i, E 500ii), začimbna mešanica s posušeno zelenjavo (jodirana sol (sol, kalijev jodid), posušena zelenjava (pastinak, korenje, čebula, luštrek, por, paprika rdeča, peteršilj), začimbe (kurkuma, česen, poper, koper), sladkor, škrob), česen, poper. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.
Peka v pečici
13-15 min (170-180 °C)
Zamrznjene ocvrtke stresite na pekač, lahko jih rahlo premažete z oljem. Pecite jih v že prej ogreti pečici pri 170–180 °C. Pecite 13–15 minut ali dokler niso zlato rumeni. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.
Peka v ponvi
8-10 min
Zamrznjene ocvrtke stresite v vročo pomaščeno ponev. Razporedite jih tako, da je z njimi pokrito dno in se ne prekrivajo. Pecite jih pri zmerni temperaturi 8–10 minut in jih med pečenjem večkrat premešajte. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.
Cvrtje
4-6 min
Zamrznjene ocvrtke stresite v vroče olje in cvrite 4–6 minut. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.
Postrezite jih kot prilogo k zelenjavnim ali mesnim omakam ali pa jih pripravite kot prigrizek. Z različnimi pomakami so dobrodošel prigrizek za spontane zabave.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.