- Zamrznjeno
- 11 min
Hitro zamrznjeni izdelek iz krompirjevega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
Voda, borovničev nadev 20 % (sladkor, borovnice (20 %), glukozni sirup, zgoščeni sok borovnic (3 %), modificiran škrob: E 1442, želirno sredstvo: pektin, kislina: citronska kislina, stabilizator: E 333, konzervans: E 202, aroma), PŠENIČNA bela moka, krompirjevi kosmiči 13 % (krompir, emulgator: E 471, konzervans: natrijev metabisulfit (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), kurkuma), SKUTA, JAJCA, koruzni škrob, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, aroma), jodirana sol, riževa moka. Lahko vsebuje sojo, oreške (lešnike, orehe, mandlje) in sezam.
Hranilna vrednost
Na 100 g izdelka | |
---|---|
Energijska vrednost | 778 kJ/184 kcal |
Maščobe | 2,5 g |
Od tega nasičene maščobe | 0,9 g |
Ogljikovi hidrati | 34 g |
Od teh sladkorji | 9,6 g |
Prehranske vlaknine | 1,8 g |
Beljakovine | 5,1 g |
Sol | 0,90 g |
Iz embalaže vzemite toliko cmokov, kolikor jih nameravate pripraviti (4–6 kosov na osebo za samostojno jed, 2–3 kose, če jih boste postregli kot sladico). Preostale shranite v zamrzovalnik.
Kuhanje v kropu
V dovolj velikem loncu, da bodo cmoki lahko prosto plavali, zavrite vodo in jo osolite (priporočamo največ 5 g soli na liter vode). Pokrijte, da hitreje zavre. Ko zavre, zamrznjene cmoke stresite v vodo in jih delno pokrijte. Kuhajte 10–13 minut, odcedite in splaknite z vodo. Postrezite kot samostojno jed ali kot sladico.
Kuhanje na sopari
V loncu ali voku zavrite vodo. Pokrijte, da hitreje zavre. Ko voda zavre, dajte nad lonec podstavek za kuhanje na sopari in nanj zložite zamrznjene cmoke. Kuhajte 10–13 minut. Postrezite kot samostojno jed ali kot sladico.
Kuhanje/praženje - Recept: Borovničevi cmoki z orehi in pehtranom
Zabelite z drobtinami
Kuhane cmoke lahko zabelite z drobtinami, popečenimi na maslu.
Presenetite se
Skuhajte skupaj cmoke z različnimi nadevi, tako da vas bo vsak cmok posebej prijetno presenetil.
Nad paro na krožniku
Kadar kuhate na pari, dajte na podstavek za paro še krožnik. Tako se delčki testa ne bodo ujeli v podstavek.
Pred shranjevanjem ohladite na pultu
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Dobro zatesnite embalažo
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del cmokov, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Pokrijte lonec
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.