Kratki fidelini

Tanki in lahki, kot poletna sapica.
✔ 100% durum pšenični zdrob za vse jajčne testenine

  • brez mleka
  • vegetarijansko

  • Sveže
  • 2 min

Sušene jajčne testenine, ki jih je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

PŠENIČNI durum zdrob, JAJCA (12,5 %), voda.
Do 13,5 % vode. Jajca iz hlevske reje.

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 1565 kJ/369 kcal
Maščobe 2,8 g
Od tega nasičene maščobe 0,8 g
Ogljikovi hidrati 69 g
Od teh sladkorji 1,7 g
Prehranske vlaknine 3,9 g
Beljakovine 15 g
Sol 0,10 g

Na osebo skuhajte: za zakuho za pest kratkih fidelinov (15 g), za prilogo slabo prgišče (80 g), za glavno jed pa dobro prgišče (100 g).

Kuhanje

2 min

Kratke fideline stresite v vrelo juho, skuhajte (2 minuti) in postrezite. Lahko pa jih skuhate tudi posebej in jih kuhane stresete v juho. V tem primeru v lonec nalijte vodo in jo osolite. Priporočamo največ eno poravnano čajno žličko soli (5 g) na liter vode. Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj, stresite fideline v lonec in delno pokrijte. Kuhajte jih 2 minuti, odcedite in postrezite v juhi ali uporabite za pripravo drugih jedi.

Kuhanje- Recept: Zelenjavna juha s fidelini

Kuhanje: Juha s čemažem in testeninami

Kuhanje - Recept: Krompirjevi kroketi Saint Florentin

Kuhanje - Recept: Indijska vegetarijanska skleda

Pokrijte lonec

Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.

Naj bo lonec dovolj velik

Za kuhanje fidelinov izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.

Odlična jušna zakuha

Kratki fidelini se tradicionalno uporabljajo kot jušna zakuha, saj se zaradi jajc ne razkuhajo in juha ostane bistra.

Fidelini po kitajsko

Kratke fideline lahko pripravite z drobno narezanimi koščki zelenjave ali mesa, recimo v jedeh iz voka. Skuhajte jih v kropu, odceite in stresite v vok ali pa jih kar surove primešajte med druge sestavine v voku.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.