Krompirjevi svaljki s skuto

Skuta ustvari lahkotne, rahle svaljke, ki so pripravljeni v le nekaj minutah.

  • 100%
    SLO skuta
  • vegetarijansko

  • Zamrznjeno
  • 7 min

Hitro zamrznjeni izdelek iz krompirjevega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

Voda, PŠENIČNA bela moka, krompirjevi kosmiči 15 % (krompir, emulgator: E 471, konzervans: natrijev metabisulfit (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), kurkuma), sveži SIR – SKUTA 10 %, JAJCA, riževa moka, koruzni škrob, margarina (rastlinske maščobe (palmovo in repično olje), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, aroma), jodirana sol. Lahko vsebuje sojo, oreške (lešnike, orehe, mandlje) in sezam.

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 865 kJ/205 kcal
Maščobe 3,2 g
Od tega nasičene maščobe 1,1 g
Ogljikovi hidrati 37 g
Od teh sladkorji 4,5 g
Prehranske vlaknine 1,3 g
Beljakovine 6,5 g
Sol 1,10 g

Iz embalaže vzemite toliko svaljkov, kolikor jih nameravate pripraviti (20-30 svaljkov ali 200-250 g za prilogo, 40-60 svaljkov ali 400-500 g za samostojno jed). Embalažo zatesnite z elastiko in preostale svaljke shranite v zamrzovalnik.

Kuhanje v vodi ali na sopari

4 – 7 min

Kuhanje v vodi: V dovolj velikem loncu, da bodo svaljki lahko prosto plavali, zavrite vodo in jo osolite (priporočamo največ 5 g soli na liter vode). Pokrijte, da hitreje zavre. Ko voda zavre, stresite notri zamrznjene svaljke. Svaljki so kuhani, ko priplavajo na površje (4–7 minut).

Kuhanje na sopari: V loncu ali voku zavrite vodo. Pokrijte, da hitreje zavre. Ko zavre, dajte nad lonec podstavek za kuhanje na sopari in nanj stresite svaljke. Kuhate 4–7 minut. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.

Kuhanje - Recept: Svaljki v curry omaki

Peka v pečici- Recept: Gratinirani svaljki s parmezanom

Peka v ponvi

8 – 10 min
pecjak_product_svaljki_recept_shutterstock_1613154841

Zamrznjene svaljke stresite v vročo pomaščeno ponev. Razporedite jih tako, da je z njimi pokrito dno in se ne prekrivajo. Pecite jih pri zmerni temperaturi 8–10 minut in med pečenjem večkrat premešajte. Pred koncem jih lahko po želji začinite še z mlado čebulo, porom, žajbljem ali baziliko. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.

Cvrtje

4 – 6 min

Zamrznjene svaljke stresite v vroče olje in jih cvrite do zlato rumene barve (4–6 minut). Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.

Kuhanje - Recept: Svaljki z žajbljem

Kuhanje - Recept: Krompirjevi svaljki s hokaido bučo in kozjim sirom

Zabelite z drobtinami

Kuhane svaljke lahko zabelite z drobtinami, popečenimi na maslu.

Nad paro na krožniku

Kadar kuhate na pari, dajte na podstavek za paro še krožnik. Tako se delčki testa ne bodo ujeli v podstavek.

Pomešajte

Ko vržete svaljke v krop, jih premešajte, saj se lahko drugače primejo na dno posode in ne morejo splavati na površje.

Pokrijte lonec

Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del svaljkov, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.