- Zamrznjeno
- 11 min
Hitro zamrznjeni izdelek iz testa, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
KRUH za kruhove cmoke 67 % (PŠENIČNA bela moka, voda, SKUTA, kvas, jodirana sol, sladkor, koncentrat za podaljšanje svežine kruha (PŠENIČNA moka, emulgatorji: E 471, E 481, E 472e, encimi, kislina: E 341, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina)), JAJCA, voda, sončnično olje, ocvrta čebula (čebula, palmovo olje, PŠENIČNA moka, sol), posneto MLEKO v prahu, začimbna mešanica s posušeno zelenjavo (jodirana sol (sol, kalijev jodid), posušena zelenjava (pastinak, korenje, čebula, luštrek, por, paprika rdeča, peteršilj), začimbe (kurkuma, česen, poper, koper), sladkor, škrob), česen, peteršilj, jodirana sol, muškatni orešček, poper. Lahko vsebuje sojo, oreške (lešnike, orehe, mandlje) in sezam.
Hranilna vrednost
Na 100 g izdelka | |
---|---|
Energijska vrednost | 897 kJ/213 kcal |
Maščobe | 6,7 g |
Od tega nasičene maščobe | 1,4 g |
Ogljikovi hidrati | 30 g |
Od teh sladkorji | 1,5 g |
Prehranske vlaknine | 1,9 g |
Beljakovine | 7,4 g |
Sol | 1,20 g |
Iz embalaže vzemite toliko cmokov, kolikor jih nameravate pripraviti (4–6 kosov na osebo za samostojno jed, 2–3 kose, če jih boste postregli kot sladico). Preostale shranite v zamrzovalnik.
Kuhanje v kropu
V dovolj velikem loncu, da bodo cmoki lahko prosto plavali, zavrite vodo in jo osolite (priporočamo največ 5 g soli na liter vode). Pokrijte, da hitreje zavre. Ko zavre, zamrznjene cmoke stresite v vodo in jih delno pokrijte. Kuhajte 10–13 minut, odcedite in splaknite z vodo. Postrezite kot samostojno jed ali kot sladico.
Kuhanje- Recept: Kruhovi cmoki z gobovo omako
Kuhanje na sopari
V loncu ali voku zavrite vodo. Pokrijte, da hitreje zavre. Ko voda zavre, dajte nad lonec podstavek za kuhanje na sopari in nanj zložite zamrznjene cmoke. Kuhajte 10–13 minut. Postrezite kot samostojno jed ali kot sladico.
Kuhanje - Recept: Kruhovi cmoki z lisičkami
Kuhanje - Recept: Lečin curry s kruhovimi cmoki
Nad paro na krožniku
Kadar kuhate na pari, dajte na podstavek za paro še krožnik. Tako se delčki testa ne bodo ujeli v podstavek.
Pokrijte lonec
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Pred shranjevanjem ohladite na pultu
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Dobro zatesnite embalažo
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del cmokov, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.