- Sveže
- Zamrznjeno
- 25 min
- 14 min
Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca. / Pečeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, ki je primeren za takojšnje uživanje.
Sestavine
PŠENIČNA bela moka, voda, breskov nadev 25 % (breskve 54 %, sladkor, glukozno fruktozni sirup, voda, modificiran škrob, sredstvo za glaziranje: E 418, kislina: E330, naravna aroma, barvilo: E 160aii, konzervans: E 202), margarina (rastlinska olja (palma, repica), voda, sol, emulgatorja: sončnični lecitin, E 471, aroma, konzervans: E 202, kislina: citronska kislina, antioksidanta: E 306 in E 304, barvilo: beta karoten, fermentirana PŠENIČNA moka), chia semena 4 %, sladkor, kvas, sončnično olje, PŠENIČNI gluten, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), premaz (voda, sončnično olje, rastlinski proteini, dekstroza, maltodekstrin, koruzni škrob), jodirana sol. Lahko vsebuje mleko, jajca, oreške (lešnike, orehe, mandlje), sojo in sezam.
Hranilna vrednost
Na 100 g izdelka | |
---|---|
Energijska vrednost | 1236 kJ/295 kcal |
Maščobe | 14 g |
Od tega nasičene maščobe | 6,0 g |
Ogljikovi hidrati | 36 g |
Od teh sladkorji | 10 g |
Prehranske vlaknine | 1,8 g |
Beljakovine | 5,4 g |
Sol | 0,77 g |
Iz embalaže vzemite toliko navihancev, kolikor jih nameravate pripraviti (1-2 na osebo). Embalažo zatesnite z elastiko in preostale navihance shranite v zamrzovalnik.
Peka v pečici
Navihance vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (20–30 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (13–15 minut). Servirajte kot sladico.
Recept: Veganski sladoled z navihanci
Pred peko poškropite z vodo
Navihance pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare lepše spečejo in so bolj rahli.
Dobro zatesnite embalažo
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del navihancev, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Temperatura je pomembna
Če navihance pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da pečete navihance in druge jedi iz kvašenega listnatega testa na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).