Ocvrtki s sirom

Priljubljena priloga, v katero smo dodali sir, za poseben okus in teksturo.
✔ vsebujejo riban sir in svežo skuto

  • vegetarijansko

  • Zamrznjeno
  • 9 min

Hitro zamrznjeni izdelek iz krompirjevega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

Voda, PŠENIČNA bela moka, krompirjevi kosmiči 15 % (krompir, emulgator: E 471, konzervans: natrijev metabisulfit (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), kurkuma), sveži SIR – SKUTA, JAJCA, riban SIR 5 %, riževa moka, koruzni škrob, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, aroma), jodirana sol. Lahko vsebuje sojo, oreške (orehe, lešnike, mandlje) in sezam.

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 864 kJ/205 kcal
Maščobe 4,0 g
Od tega nasičene maščobe 1,7 g
Ogljikovi hidrati 34 g
Od teh sladkorji 4,5 g
Prehranske vlaknine 1,2 g
Beljakovine 7,4 g
Sol 1,10 g

Iz embalaže vzemite toliko ocvrtkov, kolikor jih nameravate pripraviti (20-30 ocvrtkov ali 200-250 g za prilogo, 40-60 ocvrtkov ali 400-500 g za samostojno jed). Embalažo zatesnite z elastiko in preostale ocvrtke shranite v zamrzovalnik.

Peka v pečici

170 – 180 °C 13 – 15 min

Zamrznjene ocvrtke stresite na pekač, lahko jih rahlo premažete z oljem. Pecite jih v že prej ogreti pečici pri 170–180 °C. Pecite 13–15 minut ali dokler niso zlato rumeni. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.

Peka v ponvi

8 – 10 min

Zamrznjene ocvrtke stresite v vročo pomaščeno ponev. Razporedite jih tako, da je z njimi pokrito dno in se ne prekrivajo. Pecite jih pri zmerni temperaturi 8–10 minut in jih med pečenjem večkrat premešajte. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.

Cvrtje

5 – 6 min

Zamrznjene ocvrtke stresite v vroče olje in cvrite 5–6 minut. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del ocvrtkov, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.