Pizza burek

Vse najboljše od pice, ovito v vlečeno testo za priročno uživanje.
✔ slovenski sir in šunka

  • svinjsko
    meso

  • Sveže
  • Zamrznjeno
  • 37 min
  • 32 min

Hitro zamrznjeni izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca. / Pečeni izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki je primeren za takojšnje uživanje.

Priporočamo uživanje v okviru pestre in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.
Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

Pizza nadev min. 45 % (ribani SIR 34 %, pasterizirana mesnina 34 % (svinjsko meso 72 %, voda, sol, začimbe, sredstvo za zgoščevanje: E 407a, maltodekstrin, dekstroza, stabilizatorji: trifosfati, antioksidant: natrijev eritorbat, izvleček začimb, konzervans: natrijev nitrit), voda, paradižnik, jodirana sol, poper, origano), PŠENIČNA bela moka, voda, sončnično olje, palmova maščoba, JAJCA, koruzni škrob, jodirana sol, sredstvo za obdelavo moke: E 920*. Lahko vsebuje sojo, oreške (lešnike, orehe, mandlje) in sezam. * Rastlinskega izvora

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 1064 kJ/254 kcal
Maščobe 12 g
Od tega nasičene maščobe 3,8 g
Ogljikovi hidrati 25 g
Od teh sladkorji 1,4 g
Prehranske vlaknine 1,6 g
Beljakovine 10 g
Sol 1,10 g

Iz embalaže vzemite toliko burekov, kolikor jih nameravate pripraviti (1/osebo). Preostale shranite v zatesnjeni embalaži v zamrzovalnik.

Peka v pečici

35 – 40 min 180 – 200 °C 30 – 35 min

Bureke vzemite iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (35–40 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in pecite 30–35 minut. Servirajte kot prilogo ali samostojno jed.

Pred peko poškropite z vodo

Bureke pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare lepše spečejo in so bolj rahli.

Pred peko namastite

Burek lahko pred peko premažete s stopljenim maslom ali drugo maščobo. Uporabite mehek kuhinjski čopič in mažite od robov proti središču. Tako se skorja še lepše zapeče, maščoba pa tudi poudari okuse.

Če imate radi mehko skorjo

Ko bureke vzamete iz pečice, imajo lepo zapečeno in hrustljavo skorjo. Če imate raje mehki skorjo, pa jih takoj po peki za 10 minut pokrijte z mokro krpo.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del burekov, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.