Polpete z brokolijem in cvetačo

Značilni okusi brokolija in cvetače, brez potrate časa.

  • brez jajc
  • brez mleka
  • vegansko

5,70 

  • Zamrznjeno
  • 12 min

Hitro zamrznjeni izdelek, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Priporočamo uživanje v okviru pestre in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.
Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

Voda, PŠENIČNI gluten, brokoli 8 %, cvetača 8 %, grah 8 %, korenje 8 %, koruza 8 %, OVSENI kosmiči, krompirjevi kosmiči (krompir, emulgator: E 471, konzervans: natrijev metabisulfit (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), kurkuma), riževa moka, sončnično olje, jodirana sol, ocvrta čebula (čebula, palmovo olje, PŠENIČNA moka, sol), začimbe (peteršilj, poper). Lahko vsebuje sojo, mleko, jajca, oreške (lešnike, orehe, mandlje) in sezam.

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 609 kJ/145 kcal
Maščobe 3,3 g
Od tega nasičene maščobe 0,7 g
Ogljikovi hidrati 18 g
Od teh sladkorji 2,0 g
Prehranske vlaknine 2,4 g
Beljakovine 9,5 g
Sol 1,24 g

Iz embalaže vzemite toliko polpet, kolikor jih nameravate pripraviti (5–6 kosov za samostojno jed, 2–3 kose, če boste postregli še prilogo). Preostale shranite v zatesnjeni embalaži v zamrzovalnik.

Peka v pečici

170 – 180 °C 15 – 20 min

Pečico ogrejte na 170–180 °C. Zamrznjene polpete vzemite iz embalaže, jih položite na pomaščen pekač ali pekač, obložen s papirjem za peko, rahlo premažete z oljem in pečete 15–20 minut (dokler niso zlato rumene).

Peka v ponvi

8 – 12 min

Zamrznjene polpete vzemite iz embalaže, položite v pomaščeno segreto ponev in jih pecite na vsaki strani 4–6 minut na zmernem ognju.

Peka na žaru

4 – 6 min

Zamrznjene polpete vzemite iz embalaže, položite na segreti žar (plošča) in jih pecite na vsaki strani 2–3 minute.

Priprava v mikrovalovni pečici

600-800 W 10 – 12 min

Zamrznjene polpete vzemite iz embalaže, položite v keramično ali stekleno posodo, primerno za mikrovalovno pečico, pokrijte in postavite v mikrovalovno pečico. Pecite 10–12 minut na 600–800 W.

Cvrtje

170 – 180 °C 4 – 6 min

Zamrznjene polpete vzemite iz embalaže in ocvrite v segretem olju (4–6 minut pri temperaturi 170–180 °C). Postrezite kot samostojno jed ali s prilogo.

Peka v ponvi/kuhanje - Recept: Polpeti z bučnim pirejem in špinačno omako

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del polpet, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.