- Sveže
- 6 min
Sušene jajčne testenine, ki jih je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
Sestavine: pšenični durum zdrob, jajca (20 %), voda. Do 13,5 % vode.
Hranilna vrednost
Na 100 g izdelka | |
---|---|
Energijska vrednost | 1636 kJ/387 kcal |
Maščobe | 3,7 g |
Od tega nasičene maščobe | 1,1 g |
Ogljikovi hidrati | 70,6 g |
Od teh sladkorji | 1,2 g |
Prehranske vlaknine | 3,4 g |
Beljakovine | 16 g |
Sol | 0,1 g |
Na osebo skuhajte: za prilogo slabo prgišče vlivancev (80 g), za glavno jed dobro prgišče (100 g), za zakuho pa za pest (150 g)
Kuhanje
V lonec nalijte vodo in jo osolite. Priporočamo največ eno poravnano čajno žličko soli (5 g) na liter vode. Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj, stresite široke rezance v lonec in delno pokrijte. Če imate radi čvrste testenine, jih kuhajte 6 minut, drugače nekoliko dlje. Ko so široki rezancu kuhani, jih odcedite in uporabite za pripravo jedi.
Kuhanje: Recept: Rimska carbonara s širokimi rezanci
Kuhanje- Recept: Kremni rezanci s tartufi
Kuhanje- Recept: Široki rezanci z olivami
Kuhanje - Recept: Široki rezanci z grahovim pestom
Peka v ponvi/kuhanje - Recept: Raca z rezanci na azijski način
Pokrijte lonec
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Naj bo lonec dovolj velik
Za kuhanje širokih rezancev izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.
Kako kombinirati testenine in omake
Večje testenine kombinirajte z gostimi, robustnimi jedmi, manjše pa z nežnimi, gladkimi omakami.
Idealne omake za široke rezance
Italijanski tradicionalni kuharji bolonjsko omako vedno postrežejo s širokimi rezanci. Široki rezanci so odlični tudi z raguji in drugimi bogatimi mesnimi omakami, s kosi piščanca ali z mesnimi kroglicami ter s sirovimi omakami intenzivnih okusov.
Dodajte malo oljčnega olja
Če za prilogo skuhate široke rezance brez dodatkov, jih zmešajte z nekaj kapljicami oljčnega olja, tako da se ne sprijemajo.
Za v pečico
Široke rezance lahko uporabite tudi namesto testa za lazanjo in za gratinirane jedi.
Za sladko
Široke rezance lahko uporabite za pripravo sladic, denimo z medom, orehi ali makom.
Pred shranjevanjem ohladite na pultu
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.