Široki rezanci

Tradicionalna družba bolonjske omake.
✔ 100% durum pšenični zdrob za vse jajčne testenine

  • brez mleka
  • vegetarijansko

  • Sveže
  • 6 min

Sušene jajčne testenine, ki jih je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

Sestavine: pšenični durum zdrob, jajca (20 %), voda. Do 13,5 % vode.

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 1636 kJ/387 kcal
Maščobe 3,7 g
Od tega nasičene maščobe 1,1 g
Ogljikovi hidrati 70,6 g
Od teh sladkorji 1,2 g
Prehranske vlaknine 3,4 g
Beljakovine 16 g
Sol 0,1 g

Na osebo skuhajte: za prilogo slabo prgišče vlivancev (80 g), za glavno jed dobro prgišče (100 g), za zakuho pa za pest (150 g)

Kuhanje

6 min

V lonec nalijte vodo in jo osolite. Priporočamo največ eno poravnano čajno žličko soli (5 g) na liter vode. Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj, stresite široke rezance v lonec in delno pokrijte. Če imate radi čvrste testenine, jih kuhajte 6 minut, drugače nekoliko dlje. Ko so široki rezancu kuhani, jih odcedite in uporabite za pripravo jedi.

Kuhanje: Recept: Rimska carbonara s širokimi rezanci

Kuhanje- Recept: Kremni rezanci s tartufi

Kuhanje- Recept: Široki rezanci z olivami

Kuhanje - Recept: Široki rezanci z grahovim pestom

Peka v ponvi/kuhanje - Recept: Raca z rezanci na azijski način

Pokrijte lonec

Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.

Naj bo lonec dovolj velik

Za kuhanje širokih rezancev izberite dovolj velik lonec, da lahko prosto plavajo, saj se v premajhnem loncu med kuhanjem lahko zlepijo.

Kako kombinirati testenine in omake

Večje testenine kombinirajte z gostimi, robustnimi jedmi, manjše pa z nežnimi, gladkimi omakami.

Idealne omake za široke rezance

Italijanski tradicionalni kuharji bolonjsko omako vedno postrežejo s širokimi rezanci. Široki rezanci so odlični tudi z raguji in drugimi bogatimi mesnimi omakami, s kosi piščanca ali z mesnimi kroglicami ter s sirovimi omakami intenzivnih okusov.

Dodajte malo oljčnega olja

Če za prilogo skuhate široke rezance brez dodatkov, jih zmešajte z nekaj kapljicami oljčnega olja, tako da se ne sprijemajo.

Za v pečico

Široke rezance lahko uporabite tudi namesto testa za lazanjo in za gratinirane jedi.

Za sladko

Široke rezance lahko uporabite za pripravo sladic, denimo z medom, orehi ali makom.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.