Sirove polpete

V prijetno hrustljavo osnovo smo dodali še bogato mero sira, za okus in teksturo.

  • vegetarijansko

16,90 

  • Zamrznjeno
  • 12 min

Hitro zamrznjeni izdelek iz krompirjevega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Priporočamo uživanje v okviru pestre in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.
Podatki na spletni strani so informativni. Zaradi možnosti napak v primeru alergij preverite še deklaracijo izdelka.

Sestavine

Voda, PŠENIČNA bela moka, SIROV nadev 18 % (riban SIR 53 %, SKUTA, voda, krompirjevi kosmiči (krompir, emulgator: E 471, konzervans: natrijev metabisulfit (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), kurkuma), jodirana sol), krompirjevi kosmiči 13 % (krompir, emulgator: E 471, konzervans: natrijev metabisulfit (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), kurkuma), SKUTA, JAJCA, koruzni škrob, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, aroma), jodirana sol, riževa moka. Lahko vsebuje sojo, oreške (lešnike, orehe, mandlje) in sezam.

Hranilna vrednost
  Na 100 g izdelka
Energijska vrednost 824 kJ/195 kcal
Maščobe 5,3 g
Od tega nasičene maščobe 2,7 g
Ogljikovi hidrati 27 g
Od teh sladkorji 4,0 g
Prehranske vlaknine 0,9 g
Beljakovine 9,6 g
Sol 1,20 g

Iz embalaže vzemite toliko polpet, kolikor jih nameravate pripraviti (5–6 kosov za samostojno jed, 2–3 kose, če boste postregli še prilogo). Preostale shranite v zatesnjeni embalaži v zamrzovalnik.

Peka v pečici

170 – 180 °C 15 – 20 min

Pečico ogrejte na 170–180 °C. Zamrznjene polpete vzemite iz embalaže, jih položite na pomaščen pekač ali pekač, obložen s papirjem za peko, rahlo premažete z oljem in pečete 15–20 minut (dokler niso zlato rumene).

Cvrtje

170 – 180 °C 4 – 6 min

Zamrznjene polpete vzemite iz embalaže in ocvrite v segretem olju (4–6 minut pri temperaturi 170–180 °C). Postrezite kot samostojno jed ali s prilogo.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če porabite le del polpet, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.