Grillita z bulgogi govedino, hitrim “kimčijem” in sezamovo majonezo
Če ste se naveličali jedi z žara na vedno enak način in radi poskusite kaj novega, potem je tu recept za vas!
Govedino z žara lahko tokrat pripravite po enem od receptov vedno bolj priljubljene korejske kuhinje.
Bulgogi je marinirana goveja jed na žaru, ki jo običajno pripravljajo v Koreji, postrežejo pa jo skupaj s kimčijem. Tudi kimči (orig. kimchi) je tradicionalnih korejska jed, stara že več tisoč let. Kimči je priloga iz ferementirane zelenjave in mešanice začimb in običajno vsebuje fermentirano kitajsko zelje, česen, ingver in čili, zato je njen okus edinstvena mešanica slanega, pekočega in kislega.
Evita v receptu pokaže trik za pripravo hitrega »kimchija«, ki ni fermentiran (fermentacija traja 2-3 dni), je pa zelo dober približek originalnega okusa. Razkrije pripravo marinade, ki meso lepo zmehča in pričara okuse korejske kuhinje. Priporočamo, da bulgogi s »kimčijem« postrežete v prerezani Grilliti in uživate v presenetljivih okusih slovensko-korejske »fusion« poslastice.
30 minut (brez vštetega časa za mariniranje mesa)