Brez jajc
Brez jajc
Brez mleka
Brez mleka
Veganski izdelki
Veganski izdelki
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Burek s čičerikino kremo

Hrustljavo vlečeno testo z nadevom fermentirane čičerikine kreme.
Lahek. Za vse, ki obožujejo čičeriko.
✔ 100% slovenska moka
✔ 100% veganski izdelek
✔ ekološko pridelana čičerika

rinfuza 40 x 240 g
Cena / kg: 8,00

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.
Brez jajc
Brez jajc
Brez mleka
Brez mleka
Veganski izdelki
Veganski izdelki
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Priprava:

30-35 min (180-200 °C)

30-40 min

Opis izdelka

Hitro zamrznjeni izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Sestavine

Nadev fermentirana čičerikina krema 50 % (voda, čičerikina moka 17,1 %, sončnično olje, jodirana sol, mlečnokislinske bakterije), PŠENIČNA bela moka, voda, sončnično olje, koruzni škrob, jodirana sol, sredstvo za obdelavo moke: E 920*. Lahko vsebuje mleko, jajca, sojo, oreške in sezam. *rastlinskega izvora

Na 100 g izdelka
Energijska vrednost
904 kJ/216 kcal
Maščobe
10 g
Od tega nasičene maščobe
1,0 g
Ogljikovi hidrati
25 g
Od teh sladkorji
1,4 g
Prehranske vlaknine
1,9 g
Beljakovine
5,5 g
Sol
0,82 g

Priprava

Peka v pečici

30-35 min (180-200 °C)

30-40 min

Bureke vzemite iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (30–40 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in pecite 30–35 minut. Servirajte kot prilogo ali samostojno jed.

Slastni namigi

Pred peko poškropite z vodo

Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Pred peko namastite

Izdelek lahko pred peko premažete s stopljenim maslom ali drugo maščobo. Uporabite mehek kuhinjski čopič in mažite od robov proti središču. Tako se skorja še lepše zapeče, maščoba pa tudi poudari okuse.

Če imate radi mehko skorjo

Ko bureke vzamete iz pečice, imajo lepo zapečeno in hrustljavo skorjo. Če imate raje mehko skorjo, pa jih takoj po peki za 10 minut pokrijte z mokro krpo.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Hitro zamrznjeni izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Nadev fermentirana čičerikina krema 50 % (voda, čičerikina moka 17,1 %, sončnično olje, jodirana sol, mlečnokislinske bakterije), PŠENIČNA bela moka, voda, sončnično olje, koruzni škrob, jodirana sol, sredstvo za obdelavo moke: E 920*. Lahko vsebuje mleko, jajca, sojo, oreške in sezam. *rastlinskega izvora

Peka v pečici

30-35 min (180-200 °C)

30-40 min

Bureke vzemite iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (30–40 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in pecite 30–35 minut. Servirajte kot prilogo ali samostojno jed.

Pred peko poškropite z vodo

Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Pred peko namastite

Izdelek lahko pred peko premažete s stopljenim maslom ali drugo maščobo. Uporabite mehek kuhinjski čopič in mažite od robov proti središču. Tako se skorja še lepše zapeče, maščoba pa tudi poudari okuse.

Če imate radi mehko skorjo

Ko bureke vzamete iz pečice, imajo lepo zapečeno in hrustljavo skorjo. Če imate raje mehko skorjo, pa jih takoj po peki za 10 minut pokrijte z mokro krpo.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • Mesni burek
    Preberi več

    Mesni burek

    780 g (3 x 260 g)

    Redna cena: 7,80 

    Cena / kg:/ kg: 10,00
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Burek à la mesni
    Preberi več

    Burek à la mesni

    520 g (2 x 260 g)

    Redna cena: 5,70 

    Cena / kg:/ kg: 10,96
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Pizza burek
    Preberi več

    Pizza burek

    780 g (3 x 260 g)

    Redna cena: 7,95 

    Cena / kg:/ kg: 10,19
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Grillita kajmak
    Preberi več

    Grillita kajmak

    400 g (4 x 100 g)

    Redna cena: 4,90 

    Cena / kg:/ kg: 12,25
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka