Priprava:
10-13 min
Opis izdelka
Hitro zamrznjeni izdelek iz krompirjevega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
Voda, borovničev nadev 20 % (sladkor, borovnice (20 %), glukozni sirup, zgoščeni sok borovnic (3 %), modificiran škrob: E 1442, želirno sredstvo: pektin, kislina: citronska kislina, stabilizator: E 333, konzervans: E 202, aroma), PŠENIČNA bela moka, krompirjevi kosmiči 13 % (krompir, emulgator: E 471, konzervans: natrijev metabisulfit (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), kurkuma), SKUTA, JAJCA, koruzni škrob, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, aroma), jodirana sol, riževa moka. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.
Priporočamo
Iz embalaže vzemite toliko cmokov, kolikor jih nameravate pripraviti (4–6 kosov na osebo za samostojno jed, 2–3 kose, če jih boste postregli kot sladico). Preostale shranite v zamrzovalnik.
Priprava
Kuhanje v kropu
10-13 min
V dovolj velikem loncu, da bodo cmoki lahko prosto plavali, zavrite vodo in jo osolite (priporočamo največ 5 g soli na liter vode). Pokrijte, da hitreje zavre. Ko zavre, zamrznjene cmoke stresite v vodo in jih delno pokrijte. Kuhajte 10–13 minut, odcedite in splaknite z vodo. Postrezite kot samostojno jed ali kot sladico.
Kuhanje na sopari
10-13 min
V loncu ali voku zavrite vodo. Pokrijte, da hitreje zavre. Ko voda zavre, dajte nad lonec podstavek za kuhanje na sopari in nanj zložite zamrznjene cmoke. Kuhajte 10–13 minut. Postrezite kot samostojno jed ali kot sladico.
Slastni namigi
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Kadar kuhate na pari, dajte na podstavek za paro še krožnik. Tako se delčki testa ne bodo ujeli v podstavek.
Kuhane lahko zabelite z drobtinami, popečenimi na maslu.
Skuhajte skupaj cmoke z različnimi nadevi, tako da vas bo vsak cmok posebej prijetno presenetil.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Recepti

Borovničevi cmoki z orehi in pehtranom
Borovničevi cmoki so že sami zase odlična sladica. Pravo poslastico pa lahko pripravite po tem receptu. Evita je borovničeve cmoke pripravila s pehtranom, vaniljevo omako in slastnim orehovim crumblom. Običajni borovničevi cmoki so tako postali restavracijska sladica – užitek presenetljivih arom in tekstur. Recept vas bo zagotovo navdihnil za pripravo novih omak za različne vrste cmokov.
Preberi večČas priprave:
30 minut
Zahtevnost:
Srednje zahtevno
Število porcij:
4 porcije
Hitro zamrznjeni izdelek iz krompirjevega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Voda, borovničev nadev 20 % (sladkor, borovnice (20 %), glukozni sirup, zgoščeni sok borovnic (3 %), modificiran škrob: E 1442, želirno sredstvo: pektin, kislina: citronska kislina, stabilizator: E 333, konzervans: E 202, aroma), PŠENIČNA bela moka, krompirjevi kosmiči 13 % (krompir, emulgator: E 471, konzervans: natrijev metabisulfit (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), kurkuma), SKUTA, JAJCA, koruzni škrob, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, aroma), jodirana sol, riževa moka. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.
Kuhanje v kropu
10-13 min
V dovolj velikem loncu, da bodo cmoki lahko prosto plavali, zavrite vodo in jo osolite (priporočamo največ 5 g soli na liter vode). Pokrijte, da hitreje zavre. Ko zavre, zamrznjene cmoke stresite v vodo in jih delno pokrijte. Kuhajte 10–13 minut, odcedite in splaknite z vodo. Postrezite kot samostojno jed ali kot sladico.
Kuhanje na sopari
10-13 min
V loncu ali voku zavrite vodo. Pokrijte, da hitreje zavre. Ko voda zavre, dajte nad lonec podstavek za kuhanje na sopari in nanj zložite zamrznjene cmoke. Kuhajte 10–13 minut. Postrezite kot samostojno jed ali kot sladico.
Ko vrete vodo, naj bo lonec pokrit, saj to prihrani čas in energijo.
Kadar kuhate na pari, dajte na podstavek za paro še krožnik. Tako se delčki testa ne bodo ujeli v podstavek.
Kuhane lahko zabelite z drobtinami, popečenimi na maslu.
Skuhajte skupaj cmoke z različnimi nadevi, tako da vas bo vsak cmok posebej prijetno presenetil.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.