Zlato priznanje GZS
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Mini rogljiči z mareličnim nadevom

Ko se vam zahoče drobnega razvajanja in okusa po poletju.

510 g
Cena / kg: 9,31

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Priprava:

11-13 min (180-200 °C)

10-15 min

Opis izdelka

Hitro zamrznjen izdelek iz kvašeno listnatega testa z nadevom, ki ga je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Sestavine

PŠENIČNA bela moka, margarina (rastlinska olja (palma, repica), voda, sol, emulgatorja: sončnični lecitin, E 471, aroma, konzervans: E 202, kislina: citronska kislina, antioksidanta: E 306 in E 304, barvilo: beta karoten, fermentirana PŠENIČNA moka), voda, marelični nadev 10 % (sladkor, marelice 30 %, voda, glukozni sirup, modificiran škrob: E 1442, kislina: citronska kislina, gostili: E 460i, E 466, želirno sredstvo: pektin, barvilo: beta karoten, naravna aroma, konzervans: kalijev sorbat), JAJCA, kvas, sladkor, kokosova moka 1 %, premaz (voda, sončnično olje, rastlinski proteini, dekstroza, maltodekstrin, koruzni škrob), jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.

Na 100 g izdelka
Energijska vrednost
1395 kJ/334 kcal
Maščobe
17 g
Od tega nasičene maščobe
7,9 g
Ogljikovi hidrati
39 g
Od teh sladkorji
7,0 g
Prehranske vlaknine
2,2 g
Beljakovine
6,2 g
Sol
0,80 g

Priprava

Peka v pečici

11-13 min (180-200 °C)

10-15 min

Rogljičke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (10–15 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (11–13 minut). Servirajte kot sladico.

Slastni namigi

Pred peko poškropite z vodo

Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Temperatura je pomembna

Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Hitro zamrznjen izdelek iz kvašeno listnatega testa z nadevom, ki ga je potrebno termično obdelati po navodilih proizvajalca.

PŠENIČNA bela moka, margarina (rastlinska olja (palma, repica), voda, sol, emulgatorja: sončnični lecitin, E 471, aroma, konzervans: E 202, kislina: citronska kislina, antioksidanta: E 306 in E 304, barvilo: beta karoten, fermentirana PŠENIČNA moka), voda, marelični nadev 10 % (sladkor, marelice 30 %, voda, glukozni sirup, modificiran škrob: E 1442, kislina: citronska kislina, gostili: E 460i, E 466, želirno sredstvo: pektin, barvilo: beta karoten, naravna aroma, konzervans: kalijev sorbat), JAJCA, kvas, sladkor, kokosova moka 1 %, premaz (voda, sončnično olje, rastlinski proteini, dekstroza, maltodekstrin, koruzni škrob), jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.

Peka v pečici

11-13 min (180-200 °C)

10-15 min

Rogljičke vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (10–15 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (11–13 minut). Servirajte kot sladico.

Pred peko poškropite z vodo

Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Temperatura je pomembna

Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • Mini masleni francoski rogljiči
    Preberi več

    Mini masleni francoski rogljiči

    1 kg

    Redna cena: 9,30 

    Cena / kg:/ kg: 9,30
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Francoski rogljiči s čokoladno-lešnikovim nadevom
    Preberi več

    Francoski rogljiči s čokoladno-lešnikovim nadevom

    900 g

    Redna cena: 8,20 

    Cena / kg:/ kg: 9,11
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Mini kraljeve štručke fit
    Preberi več

    Mini kraljeve štručke fit

    rinfuza 1 kg

    Redna cena: 9,10 

    Cena / kg:/ kg: 9,10
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Temni francoski rogljiči
    Preberi več

    Temni francoski rogljiči

    rinfuza 56 x 90 g

    Redna cena: 31,36 

    Cena / kg:/ kg: 6,22
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka