Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Ocvrtki s sirom

Priljubljena priloga, v katero smo dodali sir, za poseben okus in teksturo.
✔ vsebujejo riban sir in svežo skuto

500 g
Cena / kg: 8,20

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Priprava:

13-15 min (170-180 °C)

Opis izdelka

Hitro zamrznjeni izdelek iz krompirjevega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Sestavine

Voda, PŠENIČNA bela moka, krompirjevi kosmiči 15 % (krompir, emulgator: E 471, konzervans: natrijev metabisulfit (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), kurkuma), sveži SIR – SKUTA, JAJCA, riban SIR 5 %, riževa moka, koruzni škrob, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, aroma), jodirana sol. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.

Na 100 g izdelka
Energijska vrednost
865 kJ/205 kcal
Maščobe
4,0 g
Od tega nasičene maščobe
1,7 g
Ogljikovi hidrati
34 g
Od teh sladkorji
4,5 g
Prehranske vlaknine
1,2 g
Beljakovine
7,4 g
Sol
1,10 g

Priporočamo

Iz embalaže vzemite toliko ocvrtkov, kolikor jih nameravate pripraviti (20-30 ocvrtkov ali 200-250 g za prilogo, 40-60 ocvrtkov ali 400-500 g za samostojno jed). Embalažo zatesnite z elastiko in preostale ocvrtke shranite v zamrzovalnik.

Priprava

Peka v pečici

13-15 min (170-180 °C)

Zamrznjene ocvrtke stresite na pekač, lahko jih rahlo premažete z oljem. Pecite jih v že prej ogreti pečici pri 170–180 °C. Pecite 13–15 minut ali dokler niso zlato rumeni. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.

Peka v ponvi

8-10 min

Zamrznjene ocvrtke stresite v vročo pomaščeno ponev. Razporedite jih tako, da je z njimi pokrito dno in se ne prekrivajo. Pecite jih pri zmerni temperaturi 8–10 minut in jih med pečenjem večkrat premešajte. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.

Cvrtje

4-6 min

Zamrznjene ocvrtke stresite v vroče olje in cvrite 4–6 minut. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.

Slastni namigi

Kot priloga ali prigrizek

Postrezite jih kot prilogo k zelenjavnim ali mesnim omakam ali pa jih pripravite kot prigrizek. Z različnimi pomakami so dobrodošel prigrizek za spontane zabave.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Recepti

Ocvrtki s sirom in salso verde

Kaj je boljšega, kot popoldansko druženje s prijatelji? Druženje s prijatelji ob spremljavi OCVRTKOV S SIROM IN SALSO VERDE. Oglejte si Evitin recept in svoje najljubše presenetite s slastno omako z mehiškim pridihom!

Preberi več

Čas priprave:

15 min

Zahtevnost:

Enostavno

Število porcij:

3-4 porcije

Hitro zamrznjeni izdelek iz krompirjevega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Voda, PŠENIČNA bela moka, krompirjevi kosmiči 15 % (krompir, emulgator: E 471, konzervans: natrijev metabisulfit (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), kurkuma), sveži SIR – SKUTA, JAJCA, riban SIR 5 %, riževa moka, koruzni škrob, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, aroma), jodirana sol. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.

Peka v pečici

13-15 min (170-180 °C)

Zamrznjene ocvrtke stresite na pekač, lahko jih rahlo premažete z oljem. Pecite jih v že prej ogreti pečici pri 170–180 °C. Pecite 13–15 minut ali dokler niso zlato rumeni. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.

Peka v ponvi

8-10 min

Zamrznjene ocvrtke stresite v vročo pomaščeno ponev. Razporedite jih tako, da je z njimi pokrito dno in se ne prekrivajo. Pecite jih pri zmerni temperaturi 8–10 minut in jih med pečenjem večkrat premešajte. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.

Cvrtje

4-6 min

Zamrznjene ocvrtke stresite v vroče olje in cvrite 4–6 minut. Postrezite kot samostojno jed ali kot prilogo.

Kot priloga ali prigrizek

Postrezite jih kot prilogo k zelenjavnim ali mesnim omakam ali pa jih pripravite kot prigrizek. Z različnimi pomakami so dobrodošel prigrizek za spontane zabave.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • Zdrobovi ocvrtki
    Preberi več

    Zdrobovi ocvrtki

    1 kg

    Redna cena: 8,80 

    Cena / kg:/ kg: 8,80
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Pirini svaljki
    Preberi več

    Pirini svaljki

    500 g

    Redna cena: 4,00 

    Cena / kg:/ kg: 8,00
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Kmečki ajdovi svaljki
    Preberi več

    Kmečki ajdovi svaljki

    400 g

    Redna cena: 4,95 

    Cena / kg:/ kg: 12,38
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Krompirjevi svaljki brez skute
    Preberi več

    Krompirjevi svaljki brez skute

    2 kg

    Redna cena: 8,00 

    Cena / kg:/ kg: 4,00
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka