Priprava:
35-45 min (180-200 °C)
60-90 min
Opis izdelka
Hitro zamrznjeni izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
Mesni nadev 40 % (goveje meso 33 %, voda, čebula, SOJINE beljakovine, rafinirano sončnično olje, pražena čebula (čebula, rafinirano sončnično olje, PŠENIČNA moka, sol), bambusove vlaknine, sol, začimbna mešanica s posušeno zelenjavo (jodirana sol (sol, kalijev jodid), posušena zelenjava (pastinak, korenje, čebula, luštrek, por, paprika rdeča, peteršilj), začimbe (kurkuma, česen, poper, koper), sladkor, škrob), jodirana sol (sol, kalijev jodid), poper), PŠENIČNA bela moka, voda, sončnično olje, palmova maščoba, JAJCA, koruzni škrob, jodirana sol (sol, kalijev jodid), sredstvo za obdelavo moke: E 920*. Lahko vsebuje oreške, mleko in sezam. *rastlinskega izvora
Priporočamo
Iz embalaže vzemite toliko burekov, kolikor jih nameravate pripraviti (1/osebo). Preostale shranite v zatesnjeni embalaži v zamrzovalnik.
Priprava
Peka v pečici
35-45 min (180-200 °C)
60-90 min
Bureke vzemite iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (60–90 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in pecite 35–45 minut. Servirajte kot prilogo ali samostojno jed.
Slastni namigi
Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.
Izdelek lahko pred peko premažete s stopljenim maslom ali drugo maščobo. Uporabite mehek kuhinjski čopič in mažite od robov proti središču. Tako se skorja še lepše zapeče, maščoba pa tudi poudari okuse.
Ko bureke vzamete iz pečice, imajo lepo zapečeno in hrustljavo skorjo. Če imate raje mehko skorjo, pa jih takoj po peki za 10 minut pokrijte z mokro krpo.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Hitro zamrznjeni izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Mesni nadev 40 % (goveje meso 33 %, voda, čebula, SOJINE beljakovine, rafinirano sončnično olje, pražena čebula (čebula, rafinirano sončnično olje, PŠENIČNA moka, sol), bambusove vlaknine, sol, začimbna mešanica s posušeno zelenjavo (jodirana sol (sol, kalijev jodid), posušena zelenjava (pastinak, korenje, čebula, luštrek, por, paprika rdeča, peteršilj), začimbe (kurkuma, česen, poper, koper), sladkor, škrob), jodirana sol (sol, kalijev jodid), poper), PŠENIČNA bela moka, voda, sončnično olje, palmova maščoba, JAJCA, koruzni škrob, jodirana sol (sol, kalijev jodid), sredstvo za obdelavo moke: E 920*. Lahko vsebuje oreške, mleko in sezam. *rastlinskega izvora
Peka v pečici
35-45 min (180-200 °C)
60-90 min
Bureke vzemite iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (60–90 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in pecite 35–45 minut. Servirajte kot prilogo ali samostojno jed.
Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.
Izdelek lahko pred peko premažete s stopljenim maslom ali drugo maščobo. Uporabite mehek kuhinjski čopič in mažite od robov proti središču. Tako se skorja še lepše zapeče, maščoba pa tudi poudari okuse.
Ko bureke vzamete iz pečice, imajo lepo zapečeno in hrustljavo skorjo. Če imate raje mehko skorjo, pa jih takoj po peki za 10 minut pokrijte z mokro krpo.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.