Pizza burek

Vse najboljše od pice, ovito v vlečeno testo za priročno uživanje.
✔ slovenski sir in šunka

780 g (3 x 260 g)
Cena / kg: 10,19

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.

Priprava:

30-40 min (180-200 °C)

40-60 min

Opis izdelka

Hitro zamrznjeni izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Sestavine

Pizza nadev min. 50 % (riban SIR 34 %, pasterizirana mesnina 16 % (svinjsko meso 72 %, voda, sol, začimbe, sredstvo za zgoščevanje: E 407a, maltodekstrin, dekstroza, stabilizatorji: trifosfati, antioksidant: natrijev eritorbat, izvleček začimb, konzervans: natrijev nitrit), voda, paradižnik, jodirana sol, poper, origano), PŠENIČNA bela moka, voda, sončnično olje, palmova maščoba, JAJCA, koruzni škrob, jodirana sol, sredstvo za obdelavo moke: E 920. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.

Na 100 g izdelka
Energijska vrednost
1248 kJ/299 kcal
Maščobe
16 g
Od tega nasičene maščobe
5,5 g
Ogljikovi hidrati
27 g
Od teh sladkorji
1,8 g
Prehranske vlaknine
3,7 g
Beljakovine
11 g
Sol
1,53 g

Priporočamo

Iz embalaže vzemite toliko burekov, kolikor jih nameravate pripraviti (1/osebo). Preostale shranite v zatesnjeni embalaži v zamrzovalnik.

Priprava

Peka v pečici

30-40 min (180-200 °C)

40-60 min

Bureke vzemite iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (40–60 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in pecite 30–40 minut. Servirajte kot prilogo ali samostojno jed.

Slastni namigi

Pred peko poškropite z vodo

Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Pred peko namastite

Izdelek lahko pred peko premažete s stopljenim maslom ali drugo maščobo. Uporabite mehek kuhinjski čopič in mažite od robov proti središču. Tako se skorja še lepše zapeče, maščoba pa tudi poudari okuse.

Če imate radi mehko skorjo

Ko bureke vzamete iz pečice, imajo lepo zapečeno in hrustljavo skorjo. Če imate raje mehki skorjo, pa jih takoj po peki za 10 minut pokrijte z mokro krpo.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Dobro zatesnite embalažo

Hitro zamrznjeni izdelek iz vlečenega testa z nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Pizza nadev min. 50 % (riban SIR 34 %, pasterizirana mesnina 16 % (svinjsko meso 72 %, voda, sol, začimbe, sredstvo za zgoščevanje: E 407a, maltodekstrin, dekstroza, stabilizatorji: trifosfati, antioksidant: natrijev eritorbat, izvleček začimb, konzervans: natrijev nitrit), voda, paradižnik, jodirana sol, poper, origano), PŠENIČNA bela moka, voda, sončnično olje, palmova maščoba, JAJCA, koruzni škrob, jodirana sol, sredstvo za obdelavo moke: E 920. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.

Peka v pečici

30-40 min (180-200 °C)

40-60 min

Bureke vzemite iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (40–60 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in pecite 30–40 minut. Servirajte kot prilogo ali samostojno jed.

Pred peko poškropite z vodo

Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.

Pred peko namastite

Izdelek lahko pred peko premažete s stopljenim maslom ali drugo maščobo. Uporabite mehek kuhinjski čopič in mažite od robov proti središču. Tako se skorja še lepše zapeče, maščoba pa tudi poudari okuse.

Če imate radi mehko skorjo

Ko bureke vzamete iz pečice, imajo lepo zapečeno in hrustljavo skorjo. Če imate raje mehki skorjo, pa jih takoj po peki za 10 minut pokrijte z mokro krpo.

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Dobro zatesnite embalažo

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • Skutni burek
    Preberi več

    Skutni burek

    780 g (3 x 260 g)

    Redna cena: 7,95 

    Cena / kg:/ kg: 10,19
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Jabolčni burek
    Preberi več

    Jabolčni burek

    rinfuza 90 x 80 g

    Redna cena: 66,60 

    Cena / kg:/ kg: 9,25
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Burek s čičerikino kremo
    Preberi več

    Burek s čičerikino kremo

    rinfuza 40 x 240 g

    Redna cena: 76,80 

    Cena / kg:/ kg: 8,00
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Okrogli skutni burek
    Preberi več

    Okrogli skutni burek

    rinfuza 6 x 1,10 kg

    Redna cena: 48,36 

    Cena / kg:/ kg: 7,33
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka