Priprava:
3-5 min (500 – 600 W)
Opis izdelka
Hitro zamrznjeni pečeni izdelek iz testa z nadevom, ki je primeren za takojšnje uživanje po odtajanju.
Sestavine
Testo: voda, PŠENIČNA bela moka, JAJCA, posneto MLEKO v prahu, sončnično olje, sladkor, jodirana sol. Nadev: SKUTNI nadev 39 % (SKUTA 54 %, voda, mešanica za SKUTNI nadev (modificiran krompirjev škrob (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), koruzni škrob, sladkor, delež MLEČNIH sestavin (posneto MLEKO v prahu, MLEČNE beljakovine), sončnično olje, PŠENIČNI škrob, SKUTNA zmes v prahu (SKUTA, emulgirane soli: E 339, E 331, E 452, citronska kislina, aroma), JAJCA v prahu (JAJCA v prahu, JAJČNI beljak v prahu), naravna aroma, PŠENIČNE vlaknine, glukozni sirup, kislini: E 270, E 327, aroma, sol)), sladkor. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.
Priporočamo
Palačinke lahko le odtajate in pojeste hladne, ali pa jih pogrejete in ponudite tople.
Priprava
Odtajevanje v mikrovalovni pečici
3-5 min (500 – 600 W)
Če je na embalaži označeno, da je originalni pladenj, na katerem so palačinke, primeren za mikrovalovno pečico, lahko za gretje v mikrovalovni pečici uporabite ta pladenj, drugače jih preložite v posodo, primerno za mikrovalovno pečico. Zamrznjene palačinke grejte 3-5 minut na 500–600 W v mikrovalovni pečici.
Odtajevanje v pečici
7-10 min (170-180 °C)
Zamrznjene palačinke preložite na pekač, obložen s papirjem za peko, jih postavite v pečico, pogreto na 170–180 °C, in grejte 7-10 minut.
Odtajevanje na sobni temperaturi
180-240 min
Palačinke lahko tudi samo odtajate (3–4 h) in jih postrežete hladne.
Slastni namigi
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Hitro zamrznjeni pečeni izdelek iz testa z nadevom, ki je primeren za takojšnje uživanje po odtajanju.
Testo: voda, PŠENIČNA bela moka, JAJCA, posneto MLEKO v prahu, sončnično olje, sladkor, jodirana sol. Nadev: SKUTNI nadev 39 % (SKUTA 54 %, voda, mešanica za SKUTNI nadev (modificiran krompirjev škrob (vsebuje ŽVEPLOV DIOKSID), koruzni škrob, sladkor, delež MLEČNIH sestavin (posneto MLEKO v prahu, MLEČNE beljakovine), sončnično olje, PŠENIČNI škrob, SKUTNA zmes v prahu (SKUTA, emulgirane soli: E 339, E 331, E 452, citronska kislina, aroma), JAJCA v prahu (JAJCA v prahu, JAJČNI beljak v prahu), naravna aroma, PŠENIČNE vlaknine, glukozni sirup, kislini: E 270, E 327, aroma, sol)), sladkor. Lahko vsebuje sojo, oreške in sezam.
Odtajevanje v mikrovalovni pečici
3-5 min (500 – 600 W)
Če je na embalaži označeno, da je originalni pladenj, na katerem so palačinke, primeren za mikrovalovno pečico, lahko za gretje v mikrovalovni pečici uporabite ta pladenj, drugače jih preložite v posodo, primerno za mikrovalovno pečico. Zamrznjene palačinke grejte 3-5 minut na 500–600 W v mikrovalovni pečici.
Odtajevanje v pečici
7-10 min (170-180 °C)
Zamrznjene palačinke preložite na pekač, obložen s papirjem za peko, jih postavite v pečico, pogreto na 170–180 °C, in grejte 7-10 minut.
Odtajevanje na sobni temperaturi
180-240 min
Palačinke lahko tudi samo odtajate (3–4 h) in jih postrežete hladne.
Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.