Temni navihanci s čokoladno-lešnikovim nadevom
Temno testo s temnim nadevom – naravnost odlično.
✔ živilo izboljšane sestave – Zmanjšana vsebnost sladkorjev in
povečana vsebnost prehranske vlaknine v primerjavi z običajnim
Pečjakovim čokoladno-lešnikovim navihančkom.
Priprava:
13-15 min (180-200 °C)
20-30 min
Opis izdelka
Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z dodatkom polnozrnate mešanice in nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
Sestavine
PŠENIČNA bela moka, voda, čokoladno -LEŠNIKOV nadev 13 % (sladkor, rastlinska olja (sončnica, palma), čokolada 15 % (sladkor, manj masten kakav, kakavovo maslo), LEŠNIKI 10 %, polno MLEKO v prahu, emulgator: SOJIN lecitin, arome), margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), polnozrnata mešanica 5,0 % (SOJIN drobljenec, laneno seme, RŽENA sladna moka, RŽEN drobljenec, PŠENIČNA moka, PŠENIČNI otrobi, PŠENIČNA polnozrnata moka, emulgatorja: E472e in E322, RŽENA moka, sredstvo proti sprijemanju: E170, repično olje, PŠENIČNA sladna moka, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, encimi, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina), JAJCA, kvas, PŠENIČNI otrobi 1,5 %, sladkor, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi). Lahko vsebuje sojo, druge oreške in sezam.
Priprava
Peka v pečici
13-15 min (180-200 °C)
20-30 min
Navihance vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (20–30 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (13–15 minut). Servirajte kot sladico.
Slastni namigi
Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.
Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.
Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega listnatega testa z dodatkom polnozrnate mešanice in nadevom, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.
PŠENIČNA bela moka, voda, čokoladno -LEŠNIKOV nadev 13 % (sladkor, rastlinska olja (sončnica, palma), čokolada 15 % (sladkor, manj masten kakav, kakavovo maslo), LEŠNIKI 10 %, polno MLEKO v prahu, emulgator: SOJIN lecitin, arome), margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), polnozrnata mešanica 5,0 % (SOJIN drobljenec, laneno seme, RŽENA sladna moka, RŽEN drobljenec, PŠENIČNA moka, PŠENIČNI otrobi, PŠENIČNA polnozrnata moka, emulgatorja: E472e in E322, RŽENA moka, sredstvo proti sprijemanju: E170, repično olje, PŠENIČNA sladna moka, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, encimi, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina), JAJCA, kvas, PŠENIČNI otrobi 1,5 %, sladkor, jodirana sol, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi). Lahko vsebuje sojo, druge oreške in sezam.
Peka v pečici
13-15 min (180-200 °C)
20-30 min
Navihance vzamete iz embalaže, položite na pomaščen pekač ali na pekač, obložen s papirjem za peko, v razmiku 3 cm, in pustite, da se odtajajo (20–30 minut). V vmesnem času segrejte pečico na 180–200 °C in dajte peči (13–15 minut). Servirajte kot sladico.
Izdelek pred peko obilno poškropite z vodo, saj se zaradi dodatne pare še lepše speče in je še bolj rahel.
Če izdelke iz listnatega ali kvašenega listnatega testa pečete na prenizki temperaturi, se zna zgoditi, da se testo ne bo lepo razslojilo in bo ostalo nizko. Testo namreč naraste in se lepo razsloji zaradi vroče pare, ta pa nastaja v ustrezno ogreti pečici. Zato svetujemo, da jih pečete na visokih temperaturah (vsaj 180 °C).
Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.