Brez jajc
Brez jajc
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Testo za pizzo

Testo za pizze in druge krušne izdelke je že razdeljeno na kose,
vi poskrbite le še za nadev ali ga oblikujete po svojih željah.
✔ primerno za: pizze, kruh, pekovsko pecivo, gluhe štruklje

1 kg
Cena / kg: 4,30

DOSTAVA

  • Način dostave na izbiro v naslednjem koraku.
  • Brezplačna dostava za naročila nad 60 €.
Brez jajc
Brez jajc
Vegetarijanski izdelki
Vegetarijanski izdelki

Priprava:

15-30 min (200-250 °C)

120 min

15-30 min

Opis izdelka

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega testa, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

Sestavine

PŠENIČNA bela moka, voda, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), kvas, sladkor, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), jodirana sol, posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje jajca, sojo, oreške in sezam.

Na 100 g izdelka
Energijska vrednost
1083 kJ/256 kcal
Maščobe
3,1 g
Od tega nasičene maščobe
1,4 g
Ogljikovi hidrati
48 g
Od teh sladkorji
3,0 g
Prehranske vlaknine
2,9 g
Beljakovine
7,5 g
Sol
1,10 g

Priporočamo

Iz embalaže vzemite toliko kosov testa, kolikor jih nameravate pripraviti (1 na osebo za samostojno jed in 1/2 na osebo za prilogo). Preostale shranite v zamrzovalnik v dobro zatesnjeni embalaži.

Priprava

Peka v pečici

15-30 min (200-250 °C)

120 min

15-30 min

Hlebčke zložite, da se ne dotikajo, lahko jih premažete z oljem ali zmočite z vodo, da se testo ne posuši, in pustite, da se odtajajo (2 uri na sobni temperaturi, 1–2 minuti v mikrovalovni pečici) in da vzhajajo (15–30 minut). Če želite pripraviti pizzo, vsak hlebček razvaljajte, položite v pomaščen ali s papirjem za peko obložen pekač, nanj naložite želene sestavine in v pečici pecite 15–30 minut pri 200–250 °C. Servirajte kot samostojno jed.

Kuhanje na sopari

8-10 min

120 min

15-30 min

Hlebčke vzemite iz embalaže in jih odtajajte (2 uri na sobni temperaturi, 1–2 minuti v mikrovalovni pečici). Razrežite jih na poljubno velike kose, jih pokrijte in pustite na sobni temperaturi, da vzhajajo (15–30 minut). Koščke nato zložite na podstavek za kuhanje na sopari, ki ga obložite s papirjem za peko, in pokrite kuhajte na sopari 8–10 minut. Servirajte kot prilogo h golažu in podobnim jedem.

Slastni namigi

Za lažje delo

Zamrznjeno testo pustite čez noč v hladilniku ali vsaj pol ure na sobni temperaturi, preden ga uporabite. Potem ga je lažje razpreti.

Ne pustite testa predolgo na sobni temperaturi

Na sobni temperaturi se testo lahko preveč zmehča in postane lepljivo, jed pa lahko tudi izgubi obliko med peko. Zato delajte z manjšimi kosi testa, preostanek pa vmes hranite v hladilniku. Če opazite, da je testo premehko in se z njim ne da delati, ga za 20-30 minut dajte v hladilnik in potem nadaljujte z delom.

Picete in fokače

Hlebčke razdelite na manjše kose in pripravite picete, lahko pa naredite tudi fokačo. Trajanje pečenja in temperature ustrezno prilagodite.

Namesto kruha

Testo lahko tudi odtajate, vzhajate, popršite z vodo in spečete namesto kruha (10–13 minut pri 180–200 °C).

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Recepti

Šunka v testu na hitro

Šunka v testu je ena tradicionalnih velikonočnih jedi. Lepo popestri praznično mizo in če imate še malo žilice za okraševanje, je lahko prava umetnina. Pa vendar šunke v testu ni tako težko pripraviti, kot se morda zdi. S pomočjo testa za pizzo Pekarne Pečjak lahko uberete bližnjico in jo pripravite hitro in enostavno. Tudi če niste vešči priprave kvašenega testa, lahko letos zablestite pred družino. Potrebujete le 3 sestavine: šunko, zamrznjeno pred-vzhajano testo za pizzo naše pekarne in rumenjak. Pa se lotimo dela!

Preberi več

Čas priprave:

60 minut

Zahtevnost:

Enostavno

Število porcij:

5-6 porcij

Fokača s paradižnikom in timijanom

Že pripravljeno testo za pico ni primerno le za pripravo pic z različnimi nadevi. Preverite, kako z njegovo pomočjo enostavno pripraviti puhasto fokačo. Fokača je najboljša čimbolj enostavna – Evita jo je pripravila z le 4 sestavinami, ki jih imamo vsi doma.

Preberi več

Čas priprave:

25 minut peka (s tajanjem vred 1,5 do 2 uri)

Zahtevnost:

Enostavno

Število porcij:

4 porcije

Pistacijeve rolice

Če so vas obnorele cimetove rolice, potem morate poizkusiti tudi Evitino izpeljanko – pistacijeve rolice. Kar dve najbolj priljubljeni sladici, združeni v eno.
Ne, ne boste potrebovali kvasa in ni nujno, da ste vešči priprave kvašenega testa. Pripravo smo si poenostavili – uporabili smo zamrznjeno testo za pizzo.

Preberi več

Čas priprave:

1 ura

Zahtevnost:

Srednje zahtevno

Število porcij:

6 porcij

Česnovi kruhki s sirom

Hrustljavi česnovi kruhki se odlično priležejo k enolončnici, radi jih postrežemo na pikniku, kot spremljavo narezku, lahko pa jih pripravimo tudi kot samostojni prigrizek. Evita je pripravila recept za kruhke, ki v samem srcu skrivajo še nekaj- slasten sirov nadev. Zeliščno amslo sicer lahko kupite, v receptu pa vam pokažemo, kako ga naredite sami. Poleg kruhkov je Evita postregla še omako ali salso iz paradižnikov. Priprava takšnih kruhkov je hitra in otročje lahka, če za njihovo pripravo uporabite že pripravljeno, zamrznjeno testo za pizzo Pekarne Pečjak. Pa dober tek!

Preberi več

Čas priprave:

1 ura

Zahtevnost:

Enostavno

Število porcij:

8-10 porcij

Hitro zamrznjeni izdelek iz kvašenega testa, ki ga je treba termično obdelati po navodilih proizvajalca.

PŠENIČNA bela moka, voda, margarina (rastlinske maščobe (palma, repica), voda, emulgator: E 471, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, naravna aroma, barvilo: beta karoten), kvas, sladkor, sredstvo za izboljšanje zamrznjenih pekovskih izdelkov (PŠENIČNI gluten, emulgator: E 472e, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, procesni encimi), jodirana sol, posneto MLEKO v prahu. Lahko vsebuje jajca, sojo, oreške in sezam.

Peka v pečici

15-30 min (200-250 °C)

120 min

15-30 min

Hlebčke zložite, da se ne dotikajo, lahko jih premažete z oljem ali zmočite z vodo, da se testo ne posuši, in pustite, da se odtajajo (2 uri na sobni temperaturi, 1–2 minuti v mikrovalovni pečici) in da vzhajajo (15–30 minut). Če želite pripraviti pizzo, vsak hlebček razvaljajte, položite v pomaščen ali s papirjem za peko obložen pekač, nanj naložite želene sestavine in v pečici pecite 15–30 minut pri 200–250 °C. Servirajte kot samostojno jed.

Kuhanje na sopari

8-10 min

120 min

15-30 min

Hlebčke vzemite iz embalaže in jih odtajajte (2 uri na sobni temperaturi, 1–2 minuti v mikrovalovni pečici). Razrežite jih na poljubno velike kose, jih pokrijte in pustite na sobni temperaturi, da vzhajajo (15–30 minut). Koščke nato zložite na podstavek za kuhanje na sopari, ki ga obložite s papirjem za peko, in pokrite kuhajte na sopari 8–10 minut. Servirajte kot prilogo h golažu in podobnim jedem.

Za lažje delo

Zamrznjeno testo pustite čez noč v hladilniku ali vsaj pol ure na sobni temperaturi, preden ga uporabite. Potem ga je lažje razpreti.

Ne pustite testa predolgo na sobni temperaturi

Na sobni temperaturi se testo lahko preveč zmehča in postane lepljivo, jed pa lahko tudi izgubi obliko med peko. Zato delajte z manjšimi kosi testa, preostanek pa vmes hranite v hladilniku. Če opazite, da je testo premehko in se z njim ne da delati, ga za 20-30 minut dajte v hladilnik in potem nadaljujte z delom.

Picete in fokače

Hlebčke razdelite na manjše kose in pripravite picete, lahko pa naredite tudi fokačo. Trajanje pečenja in temperature ustrezno prilagodite.

Namesto kruha

Testo lahko tudi odtajate, vzhajate, popršite z vodo in spečete namesto kruha (10–13 minut pri 180–200 °C).

Pred shranjevanjem ohladite na pultu

Če vam hrana ostane in jo želite shraniti v hladilnik, jo prej ohladite na pultu. Če bi dali v hladilnik še vročo hrano, bi za hlajenje porabili več elektrike, poleg tega bi se zaradi višje temperature v hladilniku lahko razvila plesen.

Dobro zatesnite embalažo

Nepravilno shranjena zamrznjena hrana se posuši ter spremeni barvo, okus in teksturo. Če ne porabite celotne količine v zavitku, preostanek pustite v embalaži, iztisnite zrak, skrbno zavihajte robove, zaprite z elastiko in shranite v zamrzovalnik.

Drugi uporabniki so kupili tudi

Podobni izdelki

  • Sveže vlečeno testo
    Preberi več

    Sveže vlečeno testo

    500 g

    Redna cena: 2,60 

    Cena / kg:/ kg: 5,20
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Testo za krofe ali buhtlje
    Preberi več

    Testo za krofe ali buhtlje

    Ta izdelek trenutno ni na voljo v spletni trgovini.

  • Testo za lazanjo
    Preberi več

    Testo za lazanjo

    5 kg

    Redna cena: 27,50 

    Cena / kg:/ kg: 5,50
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
  • Listnato kvašeno testo
    Preberi več

    Listnato kvašeno testo

    600 g

    Redna cena: 4,30 

    Cena / kg:/ kg: 7,17
    Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka