Preskoči na vsebino

Košarica

0 izdelkov

Trenutni znesek košarice*:

0,00 

Do brezplačne dostave manjka še 60,00 

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

V košarici ni izdelkov.

Na košarico

Azijska kokošja juha s širokimi rezanci

Če imate radi malo bolj azijske okuse, hkrati pa ste ljubitelj domače kokošje juhe, morate poizkusiti ta recept. Ingver, zvezdasti janež in limeta juhi vdihnejo pravi vzhodnjaški karakter. Zakuha pa naj bodo obvezno jajčni široki rezanci, saj je juha z njimi zares bogata in nasitna. In če ste doslej mislili, da za pripravo azijskih jedi potrebujete zares posebne začimbe, ste se motili. Iz začimb, ki jih imamo vsi doma, je z uporabo določenih tehnik Evita ustvarila avtentične azijske okuse.

Čas priprave:
2 uri 15 min
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
4 porcije
azijska-kokosja-juha-s-sirokimi-rezanci

Sestavine

Široki valjani rezanci Pekarne Pečjak

250 g

piščančje kosti (hrbet, kakšne perutničke)

300 do 500 g

čebula

2

glava česna

1

kos svežega ingverja (5-10cm)

1

list lovorja

2

zvezdasti janež

2

koriander v zrnu

2

poper v zrnu

1 žlica

korenček

2

koren peteršilja

1

limeta

1

svež koriander ali peteršilj

šopek

sojina omaka

4 žlice

sezamovo olje

2 žlici

Video recept

1

Čebulo, česen in ingver  v ponvi na suho ožgemo.

2

Olupimo korenčka in koren peteršilja in vse skupaj damo v lonec.

3

Lovor, janež, koriander in poper na suho pražimo na ponvi- nekaj minut, da zadiši. Dodamo v lonec in vse skupaj prelijemo z vodo.

4

Kuhamo 2 uri in odstavimo. Juho precedimo in v njej skuhamo rezance, na koncu začinimo s sojino omako, po okusu.

5

Juho postrežemo s svežim koriandrom ali peteršiljem, sezamovim oljem in rezino limete.