Preskoči na vsebino

Košarica

0 izdelkov

Trenutni znesek košarice*:

0,00 

Do brezplačne dostave manjka še 60,00 

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

V košarici ni izdelkov.

Na košarico

Carbonara s krompirjevimi tortelini

Se vam pocedijo sline ob misli na slastno, kremasto carbonaro? Potem morate poizkusiti tole. Evita jo je namreč pripravila po izvirnem italijanskem receptu, s pecorinom in guanciale. Guanciale so doimljene svinjske ličnice, močno začinjene s poprom in nepogrešljive v tradicionalni carbonari. Ker je že omaka tradicionalna, pa jo je kombinirala malo drugače - z našimi krompirjevimi tortelini. Zares priporočamo!

Čas priprave:
20 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
2 porciji
carbonara-s-krompirjevimi-tortelini

Sestavine

krompirjevi tortelini Pekarne Pečjak

200 g

guanciale ali panceta

200 g

sir pecorino

200 g

rumenjak

2

poper

ščep

sol

ščep

Video recept

1

Naribamo pecorino, vanj dodamo rumenjake in dobro zmešamo.

2

Po navodilih na embalaži skuhamo krompirjeve torteline.

3

V ponvi dobro popečemo guanciale*.

4

Pečene guanciale poberemo iz ponve in odlijemo večino masti. Pustimo je le malo in dodamo torteline.

Ugasnemo ogenj, preden dodamo zmes s pecorinom, da rumenjaki ne bi zakrknili. Dodamo še malo vode, v kateri so se kuhale testenine.

5

Dobro premešamo in potresemo z guanciale. Popopramo in jed je pripravljena!

* Guanciale so dimljene svinjske ličnice, ki so močno začinjene s poprom. Imajo večjo vsebnost maščobe kot klasična slanina in so zato v tradicionalni karbonari nepogrešljive. V primeru da jih v trgovini ne najdete, jih lahko zamenjate s panceto.