Preskoči na vsebino

Košarica

0 izdelkov

Trenutni znesek košarice*:

0,00 

Do brezplačne dostave manjka še 60,00 

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

V košarici ni izdelkov.

Na košarico

Čebulna juha s piščančjim mesom in valjanimi jušnimi rezanci

V hladnih dneh nam prijajo jedi na žlico. Posebno priljubljene so aromatične in krepkejše enolončnice, ki razvajajo s toploto, okusom in nas zazibljejo v prijeten občutek ugodja. Evita predstavlja recept za aromatično čebulno juho. Polnost arome ji dodaja piščanec. Je krepka in izdatna, saj ji gostljatost podari še zakuha- valjani jušni rezanci. Ker ni čisto običajna in vsakdanja juha, je primerna izbira tudi za praznične jesenske in zimske obede.

Čas priprave:
60 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
4-6 porcij
cebulna-juha-z-valjanimi-rezanci

Sestavine

valjani jušni rezanci Pekarne Pečjak

250 g

piščančja jušna osnova

2 l

piščančja stegna brez kosti in kože

300 g

česen

5 strokov

čebula

5-6 velikih

olivnego olje

2 jedilni žlici

suho belo vino (po želji)

1dcl

suh timijan

1 čajna žlička

lovorova list

2

sol

poper

Video recept

1

Čebulo olupimo in jo narežemo na tanke rezine. Česen narežemo na lističe.

2

V lonec damo olivno olje, dodamo čebulo ter jo posolimo. Pražimo jo tako dolgo, da se razpusti in zmehča. Takrat dodamo še česen in začimbe in pražimo, dokler čebula ne karamelizira in postane zlatorjava.

3

Dodamo na kocke narezana piščančja bedra in jih popražimo.

4

Deglaziramo z belim vinom in pražimo tako dolgo, da vino izpari.

5

Vse skupaj zalijemo z jušno osnovo in kuhamo še približno 10 minut.

6

Na koncu neposredno v juho zakuhamo valjane jušne rezance Pekarne Pečjak in kuhamo po navodilih na embalaži. Ker so rezanci narejeni iz durum pšeničnega zdroba in obilja svežih jajc, jih ni potrebno kuhati posebej – juha ne bo postala motna.

7

Postrežemo v skodelicah, potresemo z narezanim peteršiljem in uživamo.