Preskoči na vsebino

Košarica

1 izdelek

Trenutni znesek košarice*:

17,80 

Do brezplačne dostave manjka še 42,20 

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

Na košarico

Česnovi kruhki s sirom

Hrustljavi česnovi kruhki se odlično priležejo k enolončnici, radi jih postrežemo na pikniku, kot spremljavo narezku, lahko pa jih pripravimo tudi kot samostojni prigrizek. Evita je pripravila recept za kruhke, ki v samem srcu skrivajo še nekaj- slasten sirov nadev. Zeliščno amslo sicer lahko kupite, v receptu pa vam pokažemo, kako ga naredite sami. Poleg kruhkov je Evita postregla še omako ali salso iz paradižnikov. Priprava takšnih kruhkov je hitra in otročje lahka, če za njihovo pripravo uporabite že pripravljeno, zamrznjeno testo za pizzo Pekarne Pečjak. Pa dober tek!

Čas priprave:
1 ura
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
8-10 porcij
cesnovi-kruhki-s-sirom

Sestavine

testo za pizzo Pekarne Pečjak

1 zavitek (1000 g)

česen

3 glave

maslo

150 g

sir (edamec/ementaler)

300 g

pelati

200g

peteršilj

3 vejice

bazilika

3 vejice

poper

1 čajna žlička

sol

ščep

olivno olje

2 jedilni žlici

Video recept

1

Pripravimo zeliščno maslo: cele glave česna razpolovimo, pokapljamo z olivnim oljem in posolimo. Zavijemo jih v aluminijasto folijo in pečemo v pečici, 20 minut pri 170°C.  Ko je pečen, iz česna iztisnemo “meso”, ga zmešamo z maslom sobne temperature in dodamo še narezana zelišča.

2

Sir narežemo na kockice. Testo za pizzo razvaljamo in ga razrežemo. Namastimo pekač. V vsak košček testa damo košček sira (približno 1×1 cm velike kocke) in ga dobro zapremo. Kroglice, polnjene s sirom, polagamo na pekač eno zraven druge in jih na koncu dobro premažemo z zeliščnim maslom. Pečemo v pečici pri 180°C približno 30 minut.

3

Pripravimo omako: na olivnem olju prepražimo česen. Dodamo pelate, sol, poper in kuhamo nekaj časa. Na koncu omako še spasiramo.

4

Kruhke zložimo na servirni krožnik in zraven postrežemo paradižnikovo omako.