Goveja juha z valjanimi rezanci
Kar nekako velja, da nedeljsko kosilo brez domače goveje juhe ni popolno. Vsaka gospodinja ima svoj recept, navadno gre iz roda v rod, in vse so prepričane, da je ta edini pravi. In tudi je.
Goveja juha nas spominja na dom, otroštvo in pravi okus je tisti, kot smo ga vajeni.
Kljub vsemu pa velja nekaj preprostih pravil, ki jih upoštevajo vse gospodinje.
1. Meso vedno damo v hladno vodo. Tako se bo okus mesa počasi sproščal vanjo in juha bo imela poln, bogat okus.
2. Juha naj vre počasi, komaj vidno.
3. Dobra juha se kuha dolgo. Za opoldansko kosilo je lonec potrebno pristaviti že ob zajtrku.
Preverite Evitin recept za domačo govejo juho po receptu njene babice. Vanjo lahko zakuhamo različne zakuhe, Evita je uporabila valjane jušne rezance Pekarne Pečjak. Lahko jih zakuhate kar neposredno v juho, ne da bi ta postala motna. Skrivnost je v pšeničnem zdrobu in jajcih, iz katerih so narejene. Pa dober tek!