Preskoči na vsebino

Košarica

0 izdelkov

Trenutni znesek košarice*:

0,00 

Do brezplačne dostave manjka še 60,00 

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

V košarici ni izdelkov.

Na košarico

Jagodni cmoki z makovim sladoledom

Jagodni cmoki so odlični že sami po sebi. Po tem receptu pa jih lahko pripravite v čisto novi obliki. Ste kdaj pomislili, da bi se jagode znale odlično ujeti z makom? Pa se. Evita je pripravila recept za makov sladoled na osnovi kondenziranega mleka. Priprava je enostavna, v kombinaciji sladoleda in bele čokolade pa jagodni cmoki postanejo popolnoma novo kulinarično doživetje. Če imate sladoled pripravljen na zalogo, v zamrzovalniku pa vsaj en zavitek cmokov, se lahko posladkate v trenutku, ko se vam tega zahoče.

Čas priprave:
30 minut (čas za zamrzovanje sladoleda ni vštet)
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
4 porcije
Jagodni cmoki

Sestavine

Cmoki z jagodnim nadevom Pekarne Pečjak

8 kom

kondenzirano mleko

400 g

smetana

600 g

mak

200 g

limona

2

bela čokolada

200 g

sladkor

50 g

Video recept

1

Belo čokolado razporedimo po pekaču – v pečici jo pečemo pri 170°C približno 20 minut. Ko se ohladi, jo z nožem nasekljamo na koščke.

2

Smetano stepemo in ji dodamo mak, kondenzirano mleko, sok in lupino dveh limon. Zmes postavimo v zmrzovalnik – najbolje čez noč, oziroma za vsaj 6 ur.

3

Cmoke skuhamo po navodilih na embalaži in jih postrežemo s sladoledom, čokolado in jagodami.