Preskoči na vsebino

Košarica

0 izdelkov

Trenutni znesek košarice*:

0,00 

Do brezplačne dostave manjka še 60,00 

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

V košarici ni izdelkov.

Na košarico

Krompirjevi svaljki s hokaido bučo in kozjim sirom

Pri ljubiteljih buč se vrsta hokaido zagotovo uvršča v sam vrh. Navdušuje s svojo žarečo barvo, ki med kuho ne zbledi, lahko jo pripravimo na veliko različnih načinov, odlično se obnese tako v slanih kot v sladkih jedeh. Navadno jo pripravimo kot prilogo, v tem receptu pa jo je Evita pripravila kot glavno jed- z našimi svaljki in odličnim kozjim sirom. Bučo je najprej popekla, potem pa iz nje naredila okusno omako. A kar res doda poseben okus tej jedi, je popečeni žajbelj. Žajbelj svaljke, bučo in kozji sir poveže v neverjetno harmoničen vrtinec okusov.

Čas priprave:
40 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
4 porcije
Svaljki in ocvrtki

Sestavine

Krompirjevi svaljki s skuto Pekarne Pečjak

500 g

hokaido buča

1

žajbelj

10 listov

kozji sir

100 g

maslo

100 g

sol

poper

Video recept

1

Bučo narežemo in jo razporedimo po pekaču.

2

Dodamo maslo, sol in poper in pečemo v pečici 20 minut pri 180C.

3

Bučo in preostalo maslo damo v mešalnik in zmešamo do gladke zmesi.

4

Svaljke skuhamo po navodilih na embalaži in jih zmešamo skupaj z omako in malo vode, v kateri so se kuhali.

5

Postrežemo s popečenim žajbljem in kozjim sirom.