Preskoči na vsebino

Košarica

1 izdelek

Trenutni znesek košarice*:

3,25 

Do brezplačne dostave manjka še 56,75 

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

Na košarico

Porova pita iz vlečenega testa

Ta recept vas bo navdušil, še zlasti, če imate radi sočne slane pite, enostavno in hitro pripravo. Por ji daje aromatičen, a blag okus. Kremni sir in parmezan pa poskrbita za res slastno, kremno teksturo. Priprava te porove pite je tudi zabavna, saj ne zahteva pretirane natančnosti. Nadevano testo namreč zmečkamo in polagamo v pekač. Porova pita po Evitinem receptu je odlična topla ali hladna, Lahko jo postrežete kot prilogo h kosilu, tudi kot samostojno jed, ostanke pa lahko tudi hladne pospravite zvečer ali pa jih odnesete s seboj na izlet ali v službo.

Čas priprave:
50 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
6 porcij
porova-pita-iz-vlecenega-testa

Sestavine

vlečeno testo Pekarne Pečjak

1 zavitek

por

2

kremni sir

100 g

parmezan

100 g

sol

čajna žlička

poper

čajna žlička

olivno olje

5 žlic

Video recept

1

Por očistimo in narežemo na trakce. Počasi in dolgo (približno 15-20 minut) ga pražimo na olivnem olju, da se zmehča. Ko se zmehča, ga pražimo še malo, dokler ne dobi malo barve (karamelizira).

2

Por ohladimo in mu primešamo kremni sir ter nariban parmezan.

3

Zmes razporedimo po testu, ga “zmečkamo” in polagamo v pekač.  Na koncu preostalo olivno olje (2 žlici) premažemo po testu.

4

Pečemo pri 200° C 30 minut oziroma dokler pita ne dobi zlatorjave barve.