Preskoči na vsebino

Košarica

0 izdelkov

Trenutni znesek košarice*:

0,00 

Do brezplačne dostave manjka še 60,00 

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

V košarici ni izdelkov.

Na košarico

Šunka v testu na hitro

Šunka v testu je ena tradicionalnih velikonočnih jedi. Lepo popestri praznično mizo in če imate še malo žilice za okraševanje, je lahko prava umetnina. Pa vendar šunke v testu ni tako težko pripraviti, kot se morda zdi. S pomočjo testa za pizzo Pekarne Pečjak lahko uberete bližnjico in jo pripravite hitro in enostavno. Tudi če niste vešči priprave kvašenega testa, lahko letos zablestite pred družino. Potrebujete le 3 sestavine: šunko, zamrznjeno pred-vzhajano testo za pizzo naše pekarne in rumenjak. Pa se lotimo dela!

Čas priprave:
60 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
5-6 porcij
sunka v testu

Sestavine

Testo za pizzo Pekarne Pečjak

1000 g (1 zavitek)

kuhana šunka (kos)

pribl. 1 kg

rumenjak

1

1

Šunko skuhamo.

2

Testo za pizzo odtajamo in sicer približno 120 min pri sobni temperaturi.

Lahko pa postopek tajanja še pospešimo in sicer tako,  da testo damo v plastično vrečko, jo dobro zatesnimo in za 15 minut položimo v toplo vodo (voda naj ima približno 50 stopinj). Pazimo, da voda ne pride v stik s testom.

3

Posamezne kose odtajanega testa med seboj združimo in pustimo vzhajati 15 minut.

4

Testo razvaljamo na pol do tri četrt centimetra debelo. Krajne robove odrežemo, da oblikujemo kvadrat.

5

Na sredino kvadrata položimo šunko z odrezanim delom navzdol ter jo zavijemo v testo. Robove dobro stisnemo.

Iz odrezanih krajcev spletemo kitke ali drug okras in z njim okrasimo zavito šunko.

6

Razžvrkljamo rumenjak z malo vode in premažemo testo, da bo lepe barve.

7

V prej ogreti pečici na srednji višini pečemo pri 200 stopinjah 25 do 30 minut, oziroma dokler se šunka ne obarva zlatorumeno.

8

Preden šunko razrežemo, jo pustimo, da se nekoliko ohladi.