Preskoči na vsebino

Košarica

1 izdelek

Trenutni znesek košarice*:

76,80 

Prislužili ste si brezplačno dostavo

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

Na košarico

Venček z brusnično marmelado in gorgonzolo

Ste tudi vi ob prazničnih druženjih v večni dilemi, kaj postaviti na mizo, da bo dobro, lepo na pogled in predvsem, da bo navdušilo goste? Tu je Evitin navdih za takšno zagato. Venček iz kvašenega listnatega testa je privlačen že na pogled in v resnici ga ni težko oblikovati. Ko zagrizete vanj, pa vas navduši z neobičajno, vendar popolno kombinacijo aromatične gorgonzole in karakterne brusnične marmelade. Morate ga preizkusiti, zagotavljamo vam, da bo zvezda vsake zabave!

Čas priprave:
50 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
6-8 porcij
vencek-z-brusnicno-marmelado-in-gorgonzolo

Sestavine

Kvašeno listnato testo Pekarne Pečjak

600 g

brusnična (ali višnjeva) marmelada

4 jedilne žlice

gorgonzola (ali feta sir)

150 g

sušen timijan

1 čajna žlička

jajce

1

mleko

1 jedilna žlica

Video recept

1

Na pult pripravimo odtajano kvašeno listnato testo. Nanj najprej namažemo plast brusnične marmelade. Na namazano testo nadrobimo še gorgonzolo.

2

Prekrijemo z drugim slojem kvašenega listnatega testa in na sredino položimo narobe obrnjen kozarec.

3

Okrog kozarca testo zarežemo na četrtine, četrtine spet na polovico in nato spet na polovico, da dobimo 16 trakov.

4

Po dva trakova skupaj zavrtimo (vsakega v svojo smer) in ju na koncu stisnemo skupaj. Postopek ponovimo z vsemi trakovi, da na koncu dobimo obliko snežinke.

5

Jajce razžvrkljamo z mlekom in z njim premažemo celo snežinko.

6

V pečici, ogreti na 190° C pečemo približno 15-20 minut.

Nasvet: Priporočamo uporabo kvašenega listnatega testa in odsvetujemo uporabo navadnega listnatega testa.

Kvašeno listnato testo ima mnoge pozitivne lastnosti, zaradi katerih bo rezultat veliko boljši: puhasta tekstura, bogatejši okus, bolj sočen in dlje svež izdelek.