Preskoči na vsebino

Košarica

0 izdelkov

Trenutni znesek košarice*:

0,00 

Do brezplačne dostave manjka še 60,00 

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

V košarici ni izdelkov.

Na košarico

Burek nabodala

Prigrizek za piknik si lahko pripravite tudi malce drugače. Zanj ne potrebujete niti žara. Burek nabodala, ki jih je v tem receptu pripravila Evita, so okusna tudi hladna. Piščančji burek je postregla na nabodalih skupaj s svežo zelenjavo in klasično poletno omako - grškim tzatzikijem.

Čas priprave:
20 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
6 porcij
burek-nabodala

Sestavine

Nabodala

rdeča paprika

2

kumara

2

piščančj burek Pekarne Pečjak

2

Tzatziki

kumara

2

grški jogurt

300 g

sveža meta

2 vejici

svež koprc

2 vejici

sok limone

sol

poper

Video recept

1

Priprava – nabodala:
Papriki, kumari in piščančja bureka narežemo na enako velike koščke in jih izmenoma natikamo na lesena nabodala, dokler ta niso zapolnjena.

2

Priprava – tzatziki: Kumari olupimo in na drobno naribamo. Dodamo jim sol in jih pustimo nekoliko stati, da spustijo vodo. Vodo odlijemo, kumare ožamemo.

3

Kumaram dodamo grški jogurt, sok ene limone, malce soli (pozor, kumare so že malo slane) in popra. Začinimo s sveže nasekljanimi zelišči: meto in koprcem. Dobro premešamo in postavimo na hladno.