Preskoči na vsebino

Košarica

1 izdelek

Trenutni znesek košarice*:

44,00 

Do brezplačne dostave manjka še 16,00 

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

Na košarico

Fokača s paradižnikom in timijanom

Že pripravljeno testo za pico ni primerno le za pripravo pic z različnimi nadevi. Preverite, kako z njegovo pomočjo enostavno pripraviti puhasto fokačo. Fokača je najboljša čimbolj enostavna - Evita jo je pripravila z le 4 sestavinami, ki jih imamo vsi doma.

Čas priprave:
25 minut peka (s tajanjem vred 1,5 do 2 uri)
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
4 porcije
fokaca-s-paradiznikom-in-timijanom

Sestavine

Testo za pico Pekarne Pečjak

1 kos

Češnjevi paradižniki

200 g

česen

5 strokov

olivno olje

nekaj žlic

svež timijan

šopek

sol

poper

Video recept

1

Naoljimo pekač. 4 hlebčke testa za pico Pekarne Pečjak odtajamo po navodilih na embalaži in jih zgnetemo skupaj. Pokrijemo s folijo, da se ne izsuši in ga pustimo, da 1 vzhaja v pekaču, približno 1 do 1,5 ure, odvisno od tega kakšna je sobna temperatura.

2

Medtem pripravimo paradižnik. V kozici segrejemo nekaj žlic olivnega olja, dodamo nasekljan česen in previdno pražimo, da zadiši. Pazimo, da se ne zažge. Dodamo na polovice narezane češnjeve paradižnike, veliko svežega timijana, sol in poper. Pražimo tako dolgo, da se paradižnik zmehča. Odstavimo in ohladimo.

3

Na vzhajano testo, ki ga po vsej površini prej napikamo z vilico, enakomerno razporedimo omako iz paradižnikov in timijana ter pečemo v pečici pri 200 C približno 25 minut.