Preskoči na vsebino

Košarica

0 izdelkov

Trenutni znesek košarice*:

0,00 

Do brezplačne dostave manjka še 60,00 

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

V košarici ni izdelkov.

Na košarico

Trubarjevi cheesecake grižljajčki

Če prisegate na tradicijo, potem se verjetno strinjate, da ni pravega božiča ne velike noči brez sadnega kruha. Lahko pa ga še nadgradite - v pregrešno dobre grižljajčke. Grižljaji iz sadnega kruha Trubar s kremnim sirom, jabolki in cimetom bodo navdušili prav vsakega gosta. Priprava je res enostavna, harmonija bogatih okusov in različnih tekstur pa že ob prvem ugrizu pričara tisti pravi praznični občutek.

Čas priprave:
30 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
10 porcij
trubarjevi-cheesecake-grizljajcki

Sestavine

Trubarjev kruh Pekarne Pečjak

500 g

kremni sir

600 g

sok in lupinica dveh limon

sladkor

10 jedilnih žlic

vanilijeva pasta

1 čajna žlička

cimet

1 čajna žlička

jabolka

5-6

sveža meta (za dekoracijo)

Video recept

1

Jabolka narežemo in jih popražimo v ponvi. Dodamo sladkor, vanilijo, cimet ter sok in lupinico ene limone. Ohladimo.

2

Kremni sir zmešamo s 5 žlicami sladkorja, sokom in lupinico ene limone. Če je
zmes kremnega sira preredka, da bi stala na koščkih kruha, dodamo 1-2 jedilni žlici drobtin in dobro premešamo.

3

Kruh narežemo na rezine in nato na manjše kvadratke.

4

Na rezine kruha z dresirno vrečko nabrizgamo kremni sir, nato na vrh dodamo popražena jabolka.

5

Preden postrežemo, dekoriramo s svežo meto.