Preskoči na vsebino

Košarica

2 izdelka

Trenutni znesek košarice*:

37,04 

Do brezplačne dostave manjka še 22,96 

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

Na košarico

Testeninski rižek z lososom

Losos je brez dvoma ena najbolj priljubljenih rib. Največkrat pa nam zmanjka idej, kaj postreči poleg. Ni nujno, da je za prilogo vedno krompir ali blitva. Odlično se kot priloga obnese tudi testeninski rižek. Testeninski rižek ni riž. Je naša najmanjša oblika testenin. Običajno jo uporabljamo kot zakuho v kremnih zelenjavnih ali goveji juhi. Italijani pa ga pogosto uporabijo kot nadomestek riža. Evita je v tem receptu lososa pripravila s slastno kremastim testeninskim rižkom. Pri kuhanju je uporabila vino. Rezultat je arom poln, kremni rižek s hrustljavo zapečenim lososom.

Čas priprave:
30 min
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
2 porciji
testeninski-rizek-z-lososom

Sestavine

testeninski rižek Pekarne Pečjak

150 g

limone

2

pecorino sir

150 g

rukola

4 pesti

česen

3 stroki

šalotka

1

olivno olje

1 žlica

belo suho vino (npr. malvazija,rebula, sivi pinot, beli sauvignon

1 dl

zelenjavna jušna osnova

3 dl

losos file s kožo

2 x 125 g

Video recept

1

Lososa dobro osušimo s papirnato brisačo in ga nasolimo.

2

Na olivnem olju prepražimo šalotko in nato dodamo še česen. Dodamo rižek in pražimo nekaj minut, zalijemo z vinom in počakamo, da izpari.

3

Zalijemo z vodo ali zelenjavno jušno osnovo in kuhamo 5 minut. V zadnji minuti kuhanja dodamo nasekljano rukolo, čisto na koncu pa še lupinico dveh limon in sok ene limone ter nariban pecorino.

4

Lososa damo na ogreto ponev z malo olja. Pečemo najprej približno 7 minut na koži (odvisno od debeline fileja), na koncu pa ga še par minut pečemo na drugi strani. Tako bo kožica hrustljava, losos pa še vedno sočen.

5

Na krožnik razporedimo rižek z rukolo in dodamo še lososov file. Po želji okrasimo z nekaj sveže rukole in rezino limone.