Preskoči na vsebino

Košarica

3 izdelki

Trenutni znesek košarice*:

64,48 

Prislužili ste si brezplačno dostavo

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

Na košarico

Goveja juha z valjanimi rezanci

Kar nekako velja, da nedeljsko kosilo brez domače goveje juhe ni popolno. Vsaka gospodinja ima svoj recept, navadno gre iz roda v rod, in vse so prepričane, da je ta edini pravi. In tudi je. Goveja juha nas spominja na dom, otroštvo in pravi okus je tisti, kot smo ga vajeni. Kljub vsemu pa velja nekaj preprostih pravil, ki jih upoštevajo vse gospodinje. 1. Meso vedno damo v hladno vodo. Tako se bo okus mesa počasi sproščal vanjo in juha bo imela poln, bogat okus. 2. Juha naj vre počasi, komaj vidno. 3. Dobra juha se kuha dolgo. Za opoldansko kosilo je lonec potrebno pristaviti že ob zajtrku. Preverite Evitin recept za domačo govejo juho po receptu njene babice. Vanjo lahko zakuhamo različne zakuhe, Evita je uporabila valjane jušne rezance Pekarne Pečjak. Lahko jih zakuhate kar neposredno v juho, ne da bi ta postala motna. Skrivnost je v pšeničnem zdrobu in jajcih, iz katerih so narejene. Pa dober tek!

Čas priprave:
4 ure 15 min
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
8 porcij
goveja-juha-z-valjanimi-rezanci

Sestavine

jušni valjani rezanci Pekarne Pečjak

1 pest na osebo

govedina s kostmi

2 kg

česen

1 glava

čebula

2

korenina peteršilja

1

gomoljna zelena

1

stebelna zelena

1

korenje

5

lovorov list

1

sol

Video recept

1

Zelenjavo očistimo. Čebulo ožgemo v loncu, v katerem bomo kuhali juho.

2

Dodamo mrzlo vodo, meso in vso očiščeno zelenjavo. Dodamo še poper in lovorjev list, sol pa pustimo za konec.

3

Ko nam juha zavre, ogenj zmanjšamo. Juha naj odslej vre počasi, komaj vidno, tako da se ob vretju na površini delajo res majhni mehurčki.

4

Postopoma pobiramo peno, ki se nabira med kuhanjem, da bo juha bistra.

5

Juho kuhamo približno 4 ure. Potem jo precedimo in kar neposredno vanjo zakuhamo jušne valjane rezance.