Preskoči na vsebino

Košarica

0 izdelkov

Trenutni znesek košarice*:

0,00 

Do brezplačne dostave manjka še 60,00 

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

V košarici ni izdelkov.

Na košarico

Caprese solata s popečenimi svaljki

Ta preprosti recept vsebuje vse, kar imamo radi: sočne paradižnike, kremasto mocarelo in hrustljavo zapečene koruzne svaljke. Primeren je za hitro kosilo ali lahko večerjo. Še zlasti, če ste ljubitelj znane caprese solate. Ta tradicionalna italijanska solata je sestavljena iz mocarele, sočnih paradižnikov, bazilike in oljčnega olja. V tem receptu pa je osnova za nekoliko drugačno jed. Evita jo je dopolnila s popečenimi svaljki - nastala je lahka in hkrati dovolj izdatna samostojna jed.

Čas priprave:
20 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
4 porcije
caprese-solata-s-popecenimi-svaljki

Sestavine

kmečki koruzni svaljki Pekarne Pečjak

250 g

maslo

50 g

drobtine

100 g

parmezan

100 g

mini mocarela

200 g

češnjevi paradižniki

300 g

sveža bazilika

4 vejice

balzamični kis

100 ml

olivno olje

100 ml

med

1 jedilna žlica

sol

ščep

Video recept

1

Svaljke skuhamo in jih osušimo. Povaljamo jih v drobtinah in parmezanu.

2

V ponvi stopimo maslo in dodamo svaljke. Pečemo do zlatorjave barve.

3

Narežemo paradižnike in mocarelo. Za preliv zmešamo olje, kis, sol in med.  Paradižnike in mocarelo prelijemo s prelivom.

4

Solato preložimo v skledo, po vrhu razporedimo popečene svaljke in okrasimo s  svežo baziliko.

Nasvet: še vroče skuhane njoke povaljamo v mešanico drobtin in parmezana, da se drobtine primejo njokov.