Preskoči na vsebino

Košarica

0 izdelkov

Trenutni znesek košarice*:

0,00 

Do brezplačne dostave manjka še 60,00 

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

V košarici ni izdelkov.

Na košarico

Azijska solata s kozicami

Na pikniku ali vrtni zabavi se prileže kaj lahkega, a hranljivega, malce drugačnega. Recept za azijsko solato združuje vse to. Malce drugačno hladno solato je Evita sestavila iz popečenih kozic, tankih rezancev (fidelinov), sveže zelenjave in aromatične polivke z azijskim pridihom. Preprost recept za lahko kosilo v naravi, službi ali doma.

Čas priprave:
30 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
2 porciji
azijska-solata-s-kozicami

Sestavine

fidelini Pekarne Pečjak

200 g

rdeča paprika

1

zelena

1

mlada čebula

1

zmrznjene ali sveže kozice

100 g

arašidi

100 g

arašidovo maslo

100 g

sojina omaka

50 ml

med

1 jedilna žlica

kis

1 jedilna žlica

sezamovo olje

1 jedilna žlica

svež koriander (po želji)

Video recept

1

Zelenjavo narežemo na tanke rezance. Fideline skuhamo po navodilih na embalaži, kozice spečemo v ponvi.

2

Za polivko zmešamo arašidovo maslo, rižev kis, sojino omako, med in sezamovo olje. Mešamo tako dolgo, da je zmes kompaktna in gladka.

3

Cele arašide prepražimo na suho v ponvi ter jih nasekljamo.

4

Začnemo sestavljati solato. Fidelinom dodamo narezano zelenjavo, kozice in polivko. Vse dobro zmešamo, posujemo z arašidi in mlado čebulo.

Nasvet: solati lahko dodamo katerokoli zelenjavo, ki jo imamo v hladilniku (npr. korenje, kumare, ledenko…).