Preskoči na vsebino

Košarica

0 izdelkov

Trenutni znesek košarice*:

0,00 

Do brezplačne dostave manjka še 60,00 

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

V košarici ni izdelkov.

Na košarico

Tarte tatin z jabolki

Obožujete jabolčne sladice? Tarte tatin - klasična francoska sladica je v resnici popolnoma enostavna za pripravo. Potrebujete le listnato testo Pekarne Pečjak, domača jabolka, muškatni orešček, cimet, sladkor in maslo. Evita vam v receptu po korakih pokaže, kako se to francosko jabolčno pito pripravi na mojstrski način.

Čas priprave:
1 ura
Zahtevnost:
Zahtevno
Število porcij:
8 porcij
tarte-tatin-z-jabolki

Sestavine

jabolka ali hruške

1,5 kg

sladkor

200 g

maslo

100 g

smetana

300 g

razvaljano listnato testo Pekarne Pečjak

1 paket

sol

ščep

muškatni orešček

ščep

Video recept

1

Pekač dobro namastimo z maslom. Obložimo ga s peki papirjem. Jabolka izkoščičimo in narežemo na krhlje. Krhlje zložimo na dno pekača.

2

Pripravimo karamelo

V ponvi stopimo sladkor, ne mešamo ga (!), da ne nastanejo kristalčki. Na koncu dodamo maslo, muškatni orešček, cimet, ščepec soli ter dobro premešamo. Karamelo prelijemo čez jabolka.

3

Testo obrežemo po obliki pekača (testo naj ima nekoliko večji premer kot pekač).  Testo prebodemo z vilicami, ga položimo na jabolka in pečemo v vnaprej ogreti pečici pri 170° C,  35 do 40 minut.