Preskoči na vsebino

Košarica

0 izdelkov

Trenutni znesek košarice*:

0,00 

Do brezplačne dostave manjka še 60,00 

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

V košarici ni izdelkov.

Na košarico

Pečeni ajdovi svaljki s skutino kremo in jagodami

Recept za ajdove svaljke malo drugače! Ajda, tipična rastlina slovenske kulinarike, se dobro spaja tako s slanimi kot sladkimi jedmi. Ajdove svaljke smo v tem receptu uporabili za pripravo sladice. Evita je svaljke popekla na maslu in jih postregla s skutinim kremnim nadevom in jagodami. Jagode lahko zamenjate tudi za drugo sezonsko sadje. Preprosta in izvirna sladica z malo sestavinami, ki jo morate poizkusiti.

Čas priprave:
30 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
4 porcije
peceni-ajdovi-svaljki-s-skutino-kremo-in-jagodami

Sestavine

ajdovi svaljki Pekarne Pečjak

400 g

maslo

50 g

skuta (polnomastna, nepasirana)

200 g

navaden čvrst jogurt

1

limona (sok in lupinica)

2

vaniljeva pasta

1 čajna žlička

med

2 jedilni žlici

sveže jagode

300 g

sladkor

1 jedilna žlica

Video recept

1

Ajdove svaljke najprej skuhamo po navodilih in odcedimo.

2

Jagode narežemo na lističe in jim dodamo malo sladkorja in limoninega soka. Nekaj minut jih pustimo počivati.

3

V mešalniku zmešamo skuto, čvrst jogurt, limonino lupinico, vaniljevo pasto in med. Mešamo toliko časa, da dobimo lepo gladko zmes.

4

V ponvi razpustimo maslo in na njem popražimo ajdove svaljke. Pečemo jih dobrih 5 minut, oziroma tako dolgo, da so lepo zapečeni in rahlo hrustljavi.

5

Svaljke postrežemo s skuto in mariniranimi jagodami. Okrasimo z lističi sveže mete.