Preskoči na vsebino

Košarica

0 izdelkov

Trenutni znesek košarice*:

0,00 

Do brezplačne dostave manjka še 60,00 

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

V košarici ni izdelkov.

Na košarico

Štruklji z drobnjakovim pestom in slano limono

Klasične skutne štruklje v tem receptu Evita predstavlja kot samostojno jed. Skutni štruklji z drobnjakovim pestom in dodatkom slane limone so aromatični in hkrati sveži. Zato se priležejo tudi ob vročih dneh. Slana limona je skrita sestavina, ki jih povzdigne na novo raven. V videu Evita razkrije tudi, kako slano limono pripravite doma.

Čas priprave:
35 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
5 porcij
struklji-z-drobnjakovim-pestom-in-slano-limono

Sestavine

domači skutni štruklji Pekarne Pečjak

500 g

svež drobnjak

velik šopek

parmezan

100 g

slana limona (lahko nadomestimo s svežo)

1

pinjole

150 g

olivno olje

100 ml

sol

poper

Video recept

1

Najprej pripravimo pesto. Drobno nasekljano slano limono (ali limonino lupinico in sok sveže) damo v terilnik in jo dobro pretlačimo. Dodamo pinjole, ki smo jih prej pazljivo prepražili v suhi ponvi, parmezan, poper in pretlačimo. Dodamo olivno olje, na koncu še drobnjak in dobro premešamo.

2

Štruklje skuhamo po navodilih na embalaži. Če jih kuhamo v kropu, jih zavijemo v krpo in kuhamo 20-25 min.

3

Štruklje le še narežemo na rezine, jih razporedimo po krožniku in prelijemo s pestom.  Poleg se prileže skleda vaše priljubljene solate.