Preskoči na vsebino

Košarica

0 izdelkov

Trenutni znesek košarice*:

0,00 

Do brezplačne dostave manjka še 60,00 

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

V košarici ni izdelkov.

Na košarico

Koruzni svaljki iz pečice v Mornay omaki

Svaljki so najboljši v kombinaciji z omakami. Skoraj vse se jim podajo, v tokratnem receptu pa jih bomo v omaki še zapekli. Omaka, ki jo je Evita pripravila za praznične dni, je klasika francoske kuhinje. Omaka Mornay je bešamelna omaka z dodatkom aromatičnih vrst sira. Jed je enostavna za pripravo, pripravite pa jo v samo eni ponvi. Tako se boste izognili tudi pomivanju in čas lažje posvetili druženju!

Čas priprave:
40 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
6 porcij
koruzni-svaljki-v-mornay-omaki

Sestavine

kmečki koruzni svaljki Pekarne Pečjak

500 g

mleko

700 ml

maslo

50 g

gladka moka

50 g

lovorov list

2

česen v prahu

1 čajna žlička

čebula v prahu

1 čajna žlička

dimljena paprika

1 čajna žlička

parmezan

200 g

edamec

100 g

panko drobtine

1 pest

sveža zelišča

sol

poper

Video recept

1

V ponev, ki je primerna za peko v pečici, damo maslo, moko, česen in čebulo v prahu ter dimljeno papriko. Pražimo tako dolgo (približno 2 minuti), da nastane pasta.

2

V ponev postopoma dodajamo mleko sobne temperature in mešamo. Dodamo še sol, poper in lovorova lista ter pokuhamo nekaj minut.

3

Iz omake odstranimo lovorova lista in vmešamo nariban parmezan. Dodamo svaljke in dobro premešamo.

4

Po vrhu posujemo nariban edamec in drobtine ter pečemo v pečici – prvih 25 minut pri 170 °C , nato temperaturo znižamo in pečemo še nekaj minut pri 200 °C – toliko, da sir dobi barvo.

5

Postrežemo s svežimi zelišči.